ЦСКА-София спечели измъчена победа 1:0 над Берое в Стара Загора. В герой за "червените" отново се превърна Руи Педро, който с късен гол в 87-ата минута донесе трите точки на своя отбор.

Късната драма се получи точно както преди седмица в Каварна, когато ЦСКА-София спечели 2:0 над Черно море с голове в последните пет минути именно на Руи Педро.

"Червените" имаха пълно превъзходство през целия мач, но направиха доста пропуски пред вратата на заралии. С успеха тимът на Стамен Белчев събра 41 точки и остава на трето място в класирането.


ЦСКА-София не чакаше дълго, за да се хвърли в нападение. "Червените" се опитаха с ранен гол да прекършат съперника, като повечето опасности дойдоха след високи топки в наказателното поле на Берое.

В 6-ата минута Кулма засече с глава центриране отляво, но стреля твърде леко и право във вратаря на заралии Душан Перниш. Последваха редица силни намеси на словашкия страж. Нунеш пробва мерника си от дистанция, но ударът бе спасен от Перниш.

След това новото попълнение на "червените" Фернандо Каранга можеше да открие резултата, но от малък ъгъл не успя да преодолее беройския вратар. Към края на полувремето ЦСКА-София стигнаха до най-добрите си ситуации.

Руи Педро получи отлична топка на дузпата и шутира фронтално, но Перниш отново спаси заралии. В 44-ата минута Каранга добре финтира противниковите защитници в наказателното поле и стреля от дузпата, но топката профуча покрай вратата.

След почивката ситуацията на терена не се промени особено. ЦСКА-София продължи да атакува, а Берое да се брани и дебне на контраатака. В 53-ата минута "червените" стигнаха до гол, който обаче справедливо не бе зачетен.

Чорбаджийски отблизо вкара, но си помогна с ръка и реферът Драганов справедливо отсъди фаул. Постепенно атаките на ЦСКА-София позамряха, а старозагорци се опитаха да изнесат топката в половината на съперника. Острието в предни позиции Жуниор Мапуку бе твърде тромав и ялов в атака.

Треньорът Стамен Белчев усили мощта на "червените", като пусна Кевин Кубемба и Кевин Меркадо, но и това не доведе до очаквания резултат. В 78-ата минута реферът Драганов не зачете второ попадение за гостите и отново се оказа прав. Каранга заби топката с глава в далечния ъгъл на Перниш, но при центрирането бе поне два метра в засада и страничният рефер вдигна флага.

В края на двубоя Берое стигна до най-добрата си възможност за гол. Мапуку се измъкна от двама "червени" бранители и при завършващия удар бе блокиран от Бодуров

Така се стигна до 87-ата минута, когато Руи Педро засече с бедро центриране на Кубемба отляво и намери вратата, за да донесе във втори пореден мач трите точки на своя отбор.

Берое - ЦСКА-София 0:1

0:1 Руи Педро 87

Берое: Перниш, Зехиров, Георгиев (59 - Динков), Иванов, Пенев, Райнов, Като, Делич (7 - Делич), Карачанаков, Салмикиви (68 - Охене), Мапуку

ЦСКА-София: Китанов, Недялков, Чорбаджийски, Бодуров, Дюлгеров, Рубен Пинто, Нунеш (78 - Меркадо), Бумал (31 - Симао), Руи Педро, Кулма (67 - Кубемба), Каранга