Единствената ло­ша новина за ЦСКА-София при победата над Берое бе контузията на Петрус Бумал. Ос­новният халф на „червените" бе сме­нен още след поло­вин час игра, а по-късно бе откаран с линейка до болни­цата в Стара Заго­ра, където устано­виха, че е получил комоцио.

Камерунецът не загуби съзнание на терена при сблъсъ­ка с Жуниор Мапуку, но самият той поиска смяна зара­ди загуба на ориен­тация, болка в гла­вата и внезапна умора, характерни симптоми при леко­то сътресение. Бу­мал замина за Со­фия с тима на ЦСКА-София, но ще получи пълна почивка от лекарс­кия щаб за ден-два, за да се възстанови напълно, пише "Меридиан мач".

Идеята на Стамен Белчев е да могат да разчитат на Бу­мал за дербито с Левски в събота. Той е сред най-важ­ните играчи в так­тиката на ЦСКА-София заради игра­та му във фаза за­щита и големия брой спечелени единоборства във все­ки мач.

Така в мача срещу Ботев утре Бумал ще бъде сменен от Давид Шимао. Португалецът е по-креативен футболисти, но далеч не толкова полезен в дефанзивен план, което ще принуди срещу „жълто-черните сънародникът  му Рубен Пинто да иг­рае на по-задна по­зиция.