ЦСКА-София победи с 2:1 последния в класирането на Първа лига Монтана. "Червените" очаквано доминираха през по-голямата част от мача и решиха всичко с два гола още през първото полувреме.

С най-големи заслуги за успеха на "Армията" се оказа младият нападател Кирил Десподов, който асистира за първото попадение на Кевин Меркадо, а след това заби второто в монтанската врата.

Победата можеше да е и с по-голяма разлика, но тимът на Стамен Белчев направи доста пропуски. След почивката направилият посредствен мач Кевин Кубемба можеше все пак да се разпише, но удари гредата.

В края на мача резервата Петър Атанасов наказа заспалата защита на ЦСКА-София, но за повече гостите нямаха време. С победата ЦСКА-София остава на трето място, като се доближи на три точки от втория Левски преди утрешния мач на "сините" срещу Берое в Стара Загора.


Очакваният домакински натиск на ЦСКА-София се оказа доста ялов в началото на мача. Макар "червените" да владееха повече топката, Монтана не се притесни и дори стигна до опасности пред вратата на съперника.

Проблемите за домакините дойдоха най-вече след статични положения, при които "червената" защита редовно увисваше. В 12-та минута Десподов изчисти топката от голлинията след удар на Бамба с глава. Малко след това Сар отправи мощен далеч удар към вратата на "червените", но Китанов изби топката под гредата в корнер.

Тъкмо когато Монтана изнесе играта по-далеч от своята врата, се стигна до фатална грешка в защита. В 28-ата минута Кирил Десподов получи чудесен далечен пас и свали топката за Кевин Меркадо, който от няколко метра порази вратата на Монтана.

ЦСКА-София продължи да държи контрола върху мача и наред с това търсеше втори гол, с който да си подпечата победата. Той падна в 39-ата минута, след като Густаво Кулма се измъкна от монтанската защита и пусна топката към Десподов, който на празна врата я бутна в мрежата за 2:0.

В самия край на полувремето двата отбора пропуснаха големи шансове за гол. В 44-ата след центриране от фаул Бамба засече топката с глава, но Китанов със страхотен рефлекс изби. При ответната атака Манолев се измъкна сам срещу вратаря Александров, но прехвърли и него, и вратата.

След почивката Монтана създаде доста напрежение пред вратата на домакините. Отново след статични положения топката на два пъти прелетя опасно покрай гредите. ЦСКА-София вече играеше по-спокойно и опасностите пред противниковата врата намаляха.

В 55-ата минута най-активният за "червените" Десподов се озова сам срещу вратаря Александорв, но не успя да го прехвърли и да отбележи нов гол.

В 72-ата минута ЦСКА-София можеше да довърши съперника, след като Кевин Кубемба бе изведен сам срещу стража на Монтана, но ударът му намери дясната греда.

В 88-ата минута Монтана успя да върне един гол, както и интригата до края на мача. Влезлият като резерва Петър Атанасов получи добър извеждащ пас отдясно, надбяга "червената" защита и отблизо наказа Китанов. За нещо повече обаче нямаше време, ЦСКА-София нямаше проблеми в продължение и спечели трите точки.

ЦСКА-София - Монтана 2:1

1:0 Меркадо 28
2:0 Десподов 39
2:1 Атанасов 88

ЦСКА-София: Китанов, Манолев, Перес, Бодуров, Недялков, Рубен Пинто,  Симао (89 - Колев),  Десподов (66 - Руи Педро), Кулма, Меркадо (78 - Нунеш), Кубемба

Монтана: Александров, Вияфани, Михов, Бамба, Игуманович, Гаджев (83 - Иванов), Дяков (64 - Атанасов), Сар, Георгиев, Васев, Илиев (71 - Иванчевич)

<iframe width="560" height="315" src="https://www.vbox7.com/emb/external.php?vid=fa7df15f86" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>