Националът Станислав Манолев ще се завърне сред стартовите единадесет на ЦСКА-София за мача с Лудогорец. Той пропусна гостуването на Локомотив (Пловдив) (1:1) заради наказание, а на неговото място много добре се представи Стойчо Атанасов. Манолев игра 90 минути като десен външен халф при победата на националния отбор с 2:0 над Холандия и изявите му бяха стабилни. Големият му опит пък може да даде плюс за "червените" в предстоящия сблъсък с лидера в класирането.

Божидар Чорбаджийски не попадна сред титулярите в последните два мача на ЦСКА-София - с Монтана и Локомотив (Пд), като на неговата позиция шанс за изява получи Рафаел Перес. Подобно на Манолев и Чорбаджийски записа 90 минути на високо ниво срещу Холандия и това му дава по-големи шансове за стартова позиция срещу Лудогорец, пише "Тема спорт". Стамен Белчев ще трябва да прецени кой между него и Перес ще е по-подходяща опция за сблъсъка с Лудогорец. 

В офанзивен план по фланговете е много вероятно "червените" да заложат на Десподов и Меркадо, които са крилата на ЦСКА-София в най-добра моментна форма.

Под известна въпросителна за срещата са Петрус Бумал и Фернандо Каранга. На тренировката днес ще има по-голяма яснота какво е тяхното състояние. Бумал е получил удар срещу Локо (Пд) и е изпитвал болки през цялата изминала седмица, заради което не игра в проверката с Монтана. Шансовете му да излезе срещу Лудогорец обаче са огромни.

Каранга пък още се възстановява от разкъсани мускулни влакна и ще се прецени дали вече може да тренира на пълни обороти. На "Армията" се надяват той да е готов за мача в събота. За същия пост опции са Кубемба и Кулма, който вкара на Монтана в проверката на Панчарево в ролята на централен нападател. Стамен Белчев извежда отбора за тренировка в Панчарево днес от 17:00 часа.