Покупката на активите на ПФК ЦСКА АД ще донесе на притежателя им правото на ползване на емблемата с трите звезди.

Но в наследство ще бъдат придобити и куп други напълно ненужни и морално остарели стоки, артикули, мебели, машини и автомобили. Всичко това е описано в регистрите на Министерството на правосъдието и може да бъде намерено в раздел "Обявления за предстоящи продажби" на адрес justice.government.bg.

Някои от най-любопитните активи на фалиралото дружество са 7372 дъждобрана с логото на ЦСКА, 1700 чантички за кръст, близо 3000 тетрадки размер А4, над 3000 знамена, 1800 флагчета и шорти с бандаж, 1600 значки и 1250 силиконови гривни. Има и доста други рекламни артикули от сорта на пъзели, подложки за чаши, сакове, чадъри, раници и портмонета, пише "Тема Спорт".

Налични в складовете на ПФК ЦСКА АД са и стотици екипи и помощни тренировъчни материали. С известна сантиментална стойност са единствено екипите с марка Lotto, които бяха използвани през миналия сезон в Трета лига - те са 593. Налични са още купища анцузи, блузи, къси панталони, чорапи, джаапнки, ръкавици, якета, докторска чанта, маратонки…

В отделна категория попадат транспортните средства. Те са 11 на брой. В активите на дружеството влизат 5 автомобила "Киа Рио", 1 "Киа Маджентис", "Опел Вектра", "Опел Корса", "Форд Мондео", "Ланча Дедра" и автобусът "МАН", който за последно бе ползван от школата, а е закупен от австрийски клуб преди повече от 15 години. Колите пък не са в движение от 3-4 години.

Малко по-ценни са недвижимите имоти. Те са 15 на брой. Два от тях са по-интересни - те се намират в землището на село Самотино в община Бяла, Варненско, но се намират в защитената област Карадере и има много ограничния за ползването им. те са с площ от около 12 300 кв. м. Към тях претенции има изнесменът Вълкан Стойновски, който твърди, че тези земи са негови и са отнети с криминални машинации по времето на "Титан".

Шест от имотите са в село Горица, община Бяла. повечето са неизползвани ниви от четвърта и седма категория. Общата им площ е 57 309 кв. м. Има и още една нива в землището на град Бяла, която се простира на 3000 кв. м.

Пет от имотите са в землището на село Долни Пасарел и също са земеделски земи. има един имот и в землището на село Железница. Общата им площ е около 45 000 кв. м.

Купувачът също така ще придобие и огромен брой машини, оборудване и апаратура. Те са разпределени в 147 позиции, но броят им реално е доста по-голям. Покупката им е била основно в периода 2000 - 2003 г., 2006-2008 г. и 2013-2014 г. В списъка попада озвучителната система "Динакорд" на стадиона, придобипа на 23 август 2000 г., климатици, трактори, косачки, бойлери, снегорин, 4 перални машини, врати, лаптопи, 4 телевизора "Финлукс", столове, дивани, кресла, кафе машина с кафемелачка от 2001 година, контейнер, шкафове, система за видеонаблюдение на стадиона, видеорекордер, компютри на 10-15-годишна възраст, две картини, рекламни табла, рутер, факсове, радиатори, стойка за телевизор…

Най-ценното от всичко са емблемите, които са оценени на 971 705 лева.