Лудогорец продължава шампионския си марш с нова победа на "Българска Армия", след като удари ЦСКА-София с 2:0. В доста напрегнатия и равностоен двубой разградчани си оплетоха кошницата още преди почивката с голове на Козмин Моци и Джоната Кафу.

Второто попадение обаче се оказа нередовно, тъй като при паса към асистиралия Вандерсон имаше засада, видя се впоследствие от телевизионните повторения на тънката ситуация. След края на двубоя "червената" публика скандираше "мафия" и освирка главния съдия Стефан Апостолов.

ЦСКА-София имаше положения да се върне в мача, но както обикновено досега през сезона направи доста пропуски. Най-фрапантен бе този Фернандо Каранга малко след почивката, когато от няколко метра не успя да уцели противниковата врата.

Победата на Лудогорец не променя класирането в горната шестица на Първа лига, но пък разградчани дръпнаха с 16 точки преднина пред втория Левски и чакат плейофите с олимпийско спокойствие.


Двата отбора започнаха стратегически, без да се хвърлят в атака. Началните минути бяха спокойно, като съперниците по-скоро чакаха другия да сбърка. Близо половин час имаше дебнене, като единствените по-интересни моменти бяха два далечни удара.

Първо Марселиньо шутира високо над вратата, а след това вратарят на разградчани Ренан изби далечен удар на Пинто. В 28-ата минута Лудогорец поведе от нищото.

След центриране от фаул Козмин Моци надскочи "червената" защита и заби топката във вратата за 0:1. Останаха съмнения за засада, но в крайна сметка при повторенията се видя, че по-скоро румънският защитник бе на една линия с отбраната на домакините.

ЦСКА-София реагира мигновено и можеше бързо да изравни, но изпусна две отлични ситуации за гол. В  31-ата минута Густаво Кулма проби отляво и извади топката за Кирил Десподов, който я засече от движение, но стреля над вратата.

Малко след това Рубен Пинто шутира фронтално в наказателното поле, но право в ръцете на стража на Лудогорец Ренан. В 41-ата минута разградчани издебнаха съперника със светкавична контраатака и вкараха втори гол.

Вандерсон се измъкна зад "червената" защита сам срещу вратаря, а след това подаде вляво на включилия се Кафу, който на празна врата отбеляза за 0:2. Отново в лагера на ЦСКА-София протестираха за засада при паса към Вандерсон и дори Станислав Манолев получи жълт картон.

Ситуацията бе изключително тънка, но този път домакините по-скоро имаха основание и бяха ощетени от страничния рефер Веселин Мишев.

ЦСКА-София не се предаде и след почивката се хвърли в атака. В 53-ата минута обаче "червените" направиха безумен пропуска. Каранага излезе сам срещу вратаря, но бе париран от Ренан. След това Арсенио Нунеш му поднесе топката на метри от голлинията, но нападателят не уцели вратата.

След час вече играта се накъса и реферът Стефан Апостолов нашари с картони и двата отбора. От това обаче спечелиха разградчани, тъй като секнаха устрема на ЦСКА-София. Стамен Белчев усили атака с пускането на Кевин Меркадо и Кевин Кубемба, но и това не помогна на "червените".

До края на мача Лудогорец се бранеше стабилно и удържа преднината си, за да направи поредна крачка към на практиката сигурната шампионска титла.

ЦСКА-София 0:2

0:1 Моци 28
0:2 Кафу 41

ЦСКА-София: Китанов, Манолев, Бодуров, Чорбаджийски, Недялков, Бумал, Пинто, Арсенио (76 - Руи Педро),  Десподов, Кулма (46 - Меркадо), Каранга (65 - Кубемба)

Лудогорец: Ренан, Минев, Паломино, Натанаел, Моци, Саша, Анисе, Вандерсон (90 - Мисиджан), Марселиньо, Кафу (89 - Пластун), Кешеру (81 - Кешеру)