Локомотив Пд - ЦСКА-София, мач от 28-ия кръг (плейофи, първа шестица) на Първа лига, стадион "Локомотив", съдия Станислав Ставров, днес от 19:30 часа, на живо в Gol.bg

Гледайте мача на живо ТУК!

Групата на Локомотив Пд

Вратари: Пиргов, Кацарев
Защитници: Крумов, Виданов, Везалов, Котев, Шоко, Горанов, Луке
Халфове: Траянов, Йевтоски, Умарбаев, Велковски, Пауло Серджо
Нападатели: Бакалов, Кики, Мартинович, Камбуров

Контузени: Ел Харуби
Наказани: Марчев

Групата на ЦСКА-София

Вратари: Китанов, Петров
Защитници: Манолев, Бодуров, Недялков, Перес, Гълъбов, Дюлгеров, Атанасов
Халфове: Пинто, Кулма, Малинов, Колев, Меркадо, Руи Педро, Симао
Нападатели: Кубемба, Десподов, Тонислав Йорданов

Контузени: Бумал, Каранга, Конов, Ангелов, Георгиев
Наказани: Чорбаджийски, Нунеш

Прогнозатa на Gol.bg:

Локомотив Пд приема ЦСКА-София в интригуващ мач от плейофната фаза на Първа лига.

Пловдивчани ще се мъчат да излязат от тежката криза през последната седмица, довела до оставка на треньора Едуард Ераносян. "Червените" имат нужда от точки, за да продължат гонитбата с втория Левски.

Локо претърпя истинско унижение напоследък - първо яде бой от Лудогорец за купата (0:4), а след това бе разгромен с пет гола на "Герена" от "сините" (0:5).

Ръководството прие хвърлената от Ераносян оставка, а в днешния двубой отборът ще бъде воден от Иван Маринов - Масларя, който по всяка вероятност ще доиграе сезона начело на пловдивчани.

Новият треньор няма да може да разчита на титулярния вратар Ясин Ел Харуби, като на негово място под рамката ще застане Илко Пиргов.

Другата липса е наказаният халф Веселин Марчев. Очаква се атака да води голмайстора на тима Мартин Камбуров, а по фланговете да нападат Димо Бакалов и Дани Кики.

За разлика от трусовете на "Лаута" в ЦСКА-София е далеч по-спокойно, но пък за сметка на това треньорът Стамен Белчев има куп кадрови проблеми.

Половин дузина играч пропускат гостуването в Пловдив, като най-сериозните липса са нападателят Фернандо Каранга, който вкара първите си два гола за тима в миналия кръг (Черно море 3:1), но се контизи, както и наказаните Божидар Чорбаджийски и Арсенио Нунеш.

Аут заради травми са още Бумал, Конов, Ангелов и Георгиев. Най-вероятно Густаво Кулма ще поведе нападението на "червените", а по крилата ще действат Кевин Меркадо и Кирил Десподов.

В редовния сезон Локомотив измъчи ЦСКА-София до краен предел с победа 1:0 насред "Армията" и равенство 1:1 на "Лаута".

Както и в двата мача досега "червените" минават за фаворит и по всяка вероятност ще доминират на терена, но проблемите в атака и многото пропуски могат да отново да провалят отбора.

Треньорската смяна в Локото трябва вдигне тима, чиято цел е четвърто място, което след края на сезона би могло да го прати в Лига Европа. На "Лаута" се очертава повече битка, а нищо чудно и да не падне гол.

Резултат: 0:0