Секунди след срещата между ЦСКА-София и Лудогорец по двама футболисти от съперниците ще дадат допинг проверка. Това е рутинна процедура за повечето дербита в родния футбол и едва ли изненадва особено „червените" и „зелените".
 
Още повече, че Лудогорец бяха под постоянен мониторинг от УЕФА докато играеха в груповата фаза на Шампионската лига. След всеки един техен евромач по двама футболисти от състава на Георги Дерменджиев бяха тествани.
 
Преди години след среща на „Армията", само че между автентичния отбор и „орлите", с положителни допинг проби бяха уловени двама от титулярите на ЦСКА - капитанът Тодор Янчев и левият халф-бек Румен Трифонов. Те бяха наказани за по три месеца за своето провинение, а цялата отговорност пое бившият доктор на „армейците" Мирчо Крайнов.
 
От този скандален случай, станал през 2011 г., т. нар. „вампири" все по-често посещават двубои от родния елит, в които има сериозен залог. Утрешният на „Армията" реално не решава нищо за Лудогорец, но пък за домакините срещата е важна, защото те искат да изпреварят Левски за второ място.