Треньорът на Лудогорец Георги Дерменджиев не бе очарован от играта на своя отбор, който стигна до равенство 1:1 срещу ЦСКА-София в дербито от 29-ия кръг на Първа лига. Той призна, че е очаквал доста по-качествен футбол, а липсата на три точки тази вечер оправда с много натрупани мачове и психическа умора.

"Един мач на единоборства без кой знае какви футболни достойнства. Бяхме много мотивирани и искахме да победим, но в крайна сметка резултатът е равен. Затрудниха ни с твърдите влизания, с нищо друго не ни затрудниха", заяви Дерменджиев след края на двубоя.

Той не пожела да коментира съдията Стефан Апостолов. Новият депутат от ГЕРБ отсъди дузпа за нарушение, което беше извън наказателното поле, но специалистът не пожела да го обвини.

"Най-вече искам нещата да се решават на терена и за това апелирах преди мача. Двата отбора могат да играят много по-добър футбол, очаквах много повече от играта", сподели още Дерменджиев и говори за липсата на играчи в състава му.

Според Дерменджиев много мачове за Лудогорец да довели до психологическо напрежение сред футболистите и това е причината за трите поредни мача без победа.

"Комфортът ни на върха е голям, но има и друго. Ние играем 16 мача повече от ЦСКА, това си е един полусезон. Така че не мога да се сърдя на футболистите за формата им сега, видяхте, че вдигнаха оборотите след гола. За вас може да е сензационно Лудогорец да не бие три мача, но за мен е нормално", заяви треньорът и сподели какви са целите занапред.

Лудогорец е сигурен финалист за купата и ще гони дубъл, закани се още треньорът на разградчани.

"Естествено, че дубъл е целта ни, винаги са високи очакванията ни. Искаме титла и купа и искаме да се подготвим добре да атакуваме влизане в групите на Шампионската лига. Психологическа е умората при нас, не физическа. Имахме отговорни мачове, а сега се вижда краят, комфортът е налице, мотивацията се понижава, искат да печелят със 70-80%."

Голям шум се вдигна около Джонатан Кафу, който е бил гледан от куп чуждестранни мениджъри и скаути, гласят информациите от "Армията". Бразилецът игра на върха на атака за сметка на голмайстора на отбора Клаудиу Кешеру.

"Не съм се съобразявал с мениджъри, за да го пусна на върха на атаката Кафу, лично аз съм решил така заради скоростта му, отборът ни беше по-раздвижен с него. То в края на първенството е така, говори се за трансфери. Аз съм учуден и се съмнявам в България да гледат мениджъри. Не мисля, че е вярно това, но може и да бъркам аз", завърши Дерменджиев.