ЦСКА-София - Лудогорец, мач от 26-ия кръг на Първа лига, стадион "Българска армия", съдия Стефан Апостолов, тази вечер от 20:00 часа, на живо Gol.bg

Гледайте мача на живо ТУК!

Групата на ЦСКА-София

Вратари: Китанов, Конов
Защитници: Манолев, Бодуров, Чорбаджийски, Недялков, Дюлгеров, Гълъбов
Полузащитници: Бумал, Пинто, Кулма, Нунеш, Давид Симао, Никола Колев, Руи Педро
Нападатели: Десподов, Каранга, Кубемба, Меркадо

Контузени: няма
Наказани: няма
Извън групата: Перес

Групата на Лудогорец

Вратари: Ренан, Наумов
Защитници: Минев, Моци, Паломино, Натаниел, Пластун, Петров, Василев
Халфове: Анисе, Саша, Вандерсон, Марселиньо, Кампаняро, Лукоки, Мисиджан
Напaдатели: Кафу, Кешеру, Кишада, Жоао Пауло

Контузени: Дяков, Вл. Стоянов
Наказани: няма

Прогнозата на Gol.bg:

Свиреп завършек на редовния сезон в Първа лига с мача ЦСКА-София - Лудогорец. Изходът няма да промени нищо в класирането, но зарядът е голям заради вече станалата хронична омраза между двата отбора.

В момента напрежението на "Армията" е повече от всякога този сезон след скандално проваления търг за запорираната клубна марка през седмицата и обвиненията за задкулисни игри към боса на разградчани Кирил Домусчиев.

Заради войната на шефско ниво, битката на терена очаквано също ще е ожесточена. ЦСКА-София ще иска да си връща за загубата 1:2 през есента в Разград и да разбие мита за непобедимия шампион, чието единствено поражение е в 3-ия кръг от първенството - 0:1 от Левски на "Герена".

В лагера на "червените" всички са готови за битка, като от групата отпадна само централният защитник Рафаел Перес - той бе жертван от чужденците извън ЕС, които не трябва да са повече от трима в разширения състав на треньора Стамен Белчев. За негов сметка в групата попадна нападателят Фернандо Каранга, който се възстанови от контузия.

При Лудогорец положението е по-лошо, тъй като ще липсват основни играчи. Това са двамата национали Владислав Стоянов на вратата и капитанът Светослав Дяков. Лукас Саша се завръща в групата след наказание.

Именно между него и Густаво Кампаняро е дилемата кой да партнира на Абел Анисе в средата на терена. Атаката най-вероятно ще води Клаудиу Кешеру, зад него ще действа Марселиньо, а по фланговете - Вандерсон и Кафу. Лудогорец направи грешка в миналия кръг, завършвайки 2:2 срещу новака Дунав, и сега ще трябва да се поправят.

На "Армията" мечтаят най-накрая да видят победа срещу Лудогорец. Назад във времето фалиралият ЦСКА така и не успя да надвие разградчани, като се добра само до 4 равенства в София и загуби цели 8 двубоя.

Както наскоро обаче каза директорът Стойчо Стоилов, в годините Литекс е показал, че има положителен баланс срещу Лудогорец и ЦСКА-София няма страх от шампиона.

"Червените" също не успяха да победят в миналия кръг, като завършиха 1:1 срещу Локомотив в Пловдив. Тогава за пореден път се видя, че ключовият проблем за Стамен Белчев е неумението на футболистите му да вкарват голове от многото създадени положения пред противниковата врата.

Лудогорец не страда от това и е с най-доброто нападение в Първа лига (67 гола в 25 мача). В момента в Разград няма грам напрежение (13 точки преднина на върха) и освен класата, другият им коз е освободената игра. Разградчани могат да спечелят за пореден път на "Армията", стига да не се случи нещо съвсем непредвидено от треньора Георги Дерменджиев.

Резултат: 0:2