21-годишният Дилан Бахамбула е сигурно ново попълнение на ЦСКА-София от лятото, пише "24 часа". С нападателя са проведени няколко разговора и той няма против да пристигне в Борисовата градина.

Бахамбула е свободен агент, защото в момента рита основно във втория отбор на Дижон в трета дивизия, където в 3 мача има 1 гол. Той е с контракт, който важи за територията на Франция, а за чужбина е без пари.

Бахамбула е с конгоански и френски паспорт. Юноша е на Монако, има само един мач за този отбор, но е с титла при юношите до 19 години на Франция. След това е даден под наем на ФК Париж и вкарва 5 попадения в 34 двубоя, след което е освободен от гранда от княжеството.

В началото на настоящия сезон Бахамбула се разписа при изненадващата победа на Дижон на Лион с 4:2 в Лига 1. Дилан е от футболно семейство. Блзнакът му Долан е в Нанси. Батко им Плесир пък е бил в Сошо, където е и първият им братовчед Ивен Мойо.

Дилан има два мача за младежкия национален отбор на Франция и бе викан от селекционера на Конго Клод льо Роа за контролата с Бенин, но не игра. Позицията му е зад централния нападател.

В момента "червените" работят доста здраво по селекцията през лятото, след като през зимата се забавиха фатално и нито едно от новите попълнения не прави сериозно впечатление. Дори е сигурно, че Кевин Кубемба ще бъде освободен.