Левски - ЦСКА-София, мач от 23-ия кръг на Първа лига, стадион "Васил Левски", съдия Никола Попов, днес от 14:30 часа, на живо в Gol.bg

Групата на Левски

Вратари: Митрев, Кръстев
Защитници: Яблонски, Минев, Лукин, Сашо Александров
Халфове: Де Ноойер, Костадинов, Прохазка, Бурабия, Боримиров, Юруков, Нар, Аниете, Найденов, Краев
Нападатели: Сукуна, Адениджи, Ст. Иванов

Групата на ЦСКА-София

Вратари: Китанов, Конов
Защитници: Атанасов, Недялков, Чорбаджийски, Манолев, Перес, Бодуров, Гълъбов
Халфове: Кулма, Георгиев, Пинто, Руи Педро, Колев, Бумал, Симао, Нунеш
Нападатели: Кевин Кубемба, Кевин Меркадо, Фернандо Каранга

Прогнозата на Gol.bg:

Сблъсъкът между Левски и ЦСКА-София се оказва възлов в битката за второто място в Първа лига. Разликата между двата отбора е 3 точки в полза на "сините", но при победа "червените" ще изместят съперника с по-добри показатели в преките двубои.

През седмицата на "Герена" имаше треньорска смяна, след като отборът записа две равенства и загуба от началото на пролетния дял. Николай Митов замени Елин Топузаков в навечерието на дербито.

Митов, който през 2013 г. бе на победа от шампионската титла, но не успя да я спечели в последния кръг след злополучния мач срещу Славия с автогола на Димитър Везалов (1:1), сега е далеч от тази цел и ще се бори най-вече да не сдаде втората позиция в класирането.

В лагера на "сините" има доста проблеми преди двубоя. С контузии са вратарят Боян Йоргачевич и централните защитници Александър Александров, Димитър Пиргов и Симон Сандберг. Очаква се на вратата да бъде Божидар Митрев, който през седмицата се завърна на "Герена" като свободен агент, след като пази през есента на молдовския Шериф (Тираспол).

При ЦСКА-София положението е далеч по-добро. Нападателят Кирил Десподов остава извън състава, след като онзи ден е получил алергична реакция и няма да може да участва в мача.

Защитникът Александър Дюлгеров пък не успя да се възстанови от травмата получена на срещата с Ботев и също ще пропусне дербито. "Червените" взеха 7 точки от 9 възможни досега през пролетта, като наредиха вече серия от 7 мача без допуснат гол.

Есенният сблъсък бе доста напрегнат и завърши с равенство 1:1. Сега ситуацията е доста по-различна, но въпреки проблемите "сините" имат леко предимство според букмейкърските коефициенти. С новоназначения Николай Митов Левски ще се мъчи да прекъсне негативната серия от три мача без победа, а треньорската смяна може да се окаже ключова за тази цел.

Най-вероятно обаче зарядът в мача ще се отрази на играта нищо чудно двубоят да завърши без голове.

Резултат: 0:0