ЦСКА-София победи трудно Дунав с 2:0 и се върна на второто място в Първа лига. Голът за успеха на "червените" вкараха Фернандо Каранга и Рубен Пинто чак в последната четвърт на мача.

Така ЦСКА-София продължава битката за калъфката с Левски, като и двата отбора са с равни точки, но заради победата 3:0 преди седмица "армейците" са пред "сините". От вчера Лудогорец от шампион на България за шести пореден сезон.

Командата на Стамен Белчев без малко да оцапа пейзажа след гръмката победа миналия уикенд. За пореден път "червените" изпуснаха куп положения за гол пред противниковата врата. Голям мач направи вратарят на Дунав Станислав Антонов, а голмайсторът Каранга удари и гредата.


Още не бе изминала една минута от началото на двубоя и ЦСКА-София можеше да открие резултата. Каранга се измъкна от противниковата защита и стреля по диагонала, но топката профуча встрани от вратата.

Малко след това "червените" направиха страхотни пропуски в рамките на секунди. Меркадо намери с отлично центриране в наказателното поле Каранга, който овладя топката, но вратарят на русенци Антонов излезе и парира удара на нападателя.

Последва добавка на Рубен Пинто границата на полето, но от голлинията Милчев изби топката и предотврати попадението. Към средата на полувремето натискът на ЦСКА-София затихна, но домакините продължиха да владеят топката.

Дунав рядко минаваше центъра на терена, а най-добрия шанс за русенци бе пред капитана Димов, нахлу отдясно в наказателното поле, но в последния момент Антон Недялков го настигна и изчисти топката

Пропуските на ЦСКА-София продължиха - В 21-ата минута Кулма нахлу в наказателното поле сам срещу Антонов, но от малък ъгъл не успя да преодолее вратаря на Дунав. В 25-ата стражът на русенци Станислав Антонов, изби топката точно под гредата след удар на Арсенио Нунеш. Малко след това вратарят на Дунав изби с крак удар от малък ъгъл на Меркадо

В ЦСКА-София разпечата най-накрая вратата на русенци, но попадението не бе зачетено. Божидар Чорбаджийски заби с глава топката в мрежата, но в същото време направи фаул в атака и реферът Драгомир Драганов справедливо отсъди нарушение, вместо попадение. Така с брилятния Станислав Антонов на вратата, Дунав устиска равенството 0:0 до почивката.

През второто полувреме ЦСКА-София продължи да доминира, но гол така и не падаше. В 57-ата минута Каранга засече с глава центриране от корнер и топката кацна върху напречната греда.

Дунав все пак показа зъби и Бранимир Костадинов направи два удара към "червената" врата, но Китанов нямаше проблеми. В 69-ата влезлият като резерва Кевин Кубемба можеше още с първото си докосване да открие резултата, но отново страхотният Станислав Антонов закова топката пред голлинията.

Малко след това пак Кубемба получи отлична възможност в наказателното поле, смелият Антонов се хвърли напред и парира нападателя. В последния четвърт час Дунав обаче рухна. В 75-ата минута Симао центрира в наказателното поле, където Каранга овладя на гърди и отблизо простреля Антонов.

Дунав опита да тръгне в атака и за малко да изненада "червените" с бърз изравнителен гол, но Китанов спаси опасен удар по диагонала. В последната минута на добавеното време Рубен Пинто с хубав диагонален удар довърши съперника с втори гол.

ЦСКА-София - Дунав 2:0

1:0 Каранга 75

2:0 Рубен Пинто 90+4

ЦСКА-София: Китанов, Манолев, Чорбаджийски, Бодуров, Недялков (90+4 Дюлгеров), Рубен Пинто, Симао, Меркадо, Арсенио (68 - Кубемба), Кулма (89 - Руи Педро), Каранга

Дунав: Антонов, Милчев, Патев, Марем, Хубчев, Димов, Аясс (83 - Раденцов), Костадинов, Карагерен (70 - Ненов), Шопов (78 - Муейци), Будинов

Стадион: "Българска армия"
Съдия: Драгомир Драганов

<iframe width="560" height="315" src="https://www.vbox7.com/emb/external.php?vid=a97e9da7bc" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>