Локомотив Пловдив спря устрема на ЦСКА-София с равенство 0:0 насред "Българска армия". За първи път от началото на плейофите "червените" не успяха да отбележат гол, макар че отново имаха предимство по-голямата част от двубоя, но не си реализираха головите положения. Най-гузен за изпуснатата победа от "армейците" трябва да е Кирил Десподов, който направи фрапантен пропуск след почивката.

С равния ЦСКА-София продължава да бъде на второ място, но изпуснаха добра възможност да увеличат преднината си пред конкурента Левски. "Червените" водят с четири точки, но в оставащите три кръга до края на първенството имат мачове с шампиона Лудогорец и "сините".

Локо Пд пък продължава битката за евентуален бараж за Лига Европа, като изостава на три точки от четвъртия в класирането Дунав.


Треньорът на домакините Стамен Белчев направи няколко промени в сравнение с предишните срещи. На пейката останаха основни играчи като Станислав Манолев, Арсенио Нунеш, Густаво Кулма и Рубен Пинто. Гостите пък са без голямата си звезда Мартин Камбуров, който също получава почивка и остана сред резервите.

ЦСКА-София очаквано имаше инициативата, докато Локото действаше прибрано и дебнеше на контри. "Червените" атакуваха без нужната агресия и твърде еднообразно, най-вече с центрирания.

Всички опасности дойдоха след удари с глава на Фернандо Каранга, като бразилецът бе най-близо до гола в 10-ата минута, но топката мина на сантиметри покрай лявата греда на Пиргов. Вратарят на пловдивчани имаше и две сигурни намеси при далечни удари на Десподов и Меркадо.

Гостите спокойно бяха приели играта в своята половина с идеята търпеливо да изчакат своя момент на контраатака. Усети се обаче липсата на големия голмайстор на тима Мартин Камбуров. Редките набези на Дани Кики и Димо Бакалов в предни позиции завършваха с неточни удари. Все пак стратегията на Войн Войнов Локо да не допусне гол даде резултат до почивката.

През второто полувреме ЦСКА-София продължи да атакува в търсене на гола. Наред с това обаче "червената" защитата взе да се пропуква и без малко пловдивчани да накажат съперника. В 55-ата минута страховит далечен удар на Дани Кики профуча над сглобката отдясно на замръзналия Китанов.

Малко след това Локото стигна до първото си сериозно положение за гол. След грешка на Недялко Веско Марчев се измъкна от "червената" защита и стреля отдясно по диагонала, но Китанов се намеси чудесно и опази мрежата си.

Както добре се бранеха гостите, така можеха в 63-ата минута сами да се закопаят. Груба грешка позволи на Каранга да изведе Десподов сам на полупразна врата, но нападателят на "червените" от 7-8 метра не уцели рамката.

Войн Войнов все пак пусна в игра своя голмайстор Камбуров, надявайки се до последно на голове във вратата на ЦСКА-София. На ветерана обаче дата и не му се удаде добра възможност да порази вратата на домакините.

В последните минути Десподов можеше с късен гол да донесе победата за ЦСКА-София. Нападателят стреля с глава, но твърде слабо и макар да затрудни Пиргов, вратарят закова топката на земята. Накрая Павел Виданов от Локо получи втори жълт картон за бавене на играта, но това не се оказа фатално и пловдивчани устискаха точката на "Армията".

ЦСКА-София - Локомотив Пд 0:0

ЦСКА-София: Китанов, Дюлгеров, Бодуров, Чорбаджийски, Недялков, Симао, Бумал (61 - Пинто), Меркадо (74 - Кулма), Кубемба (68 - Руи Педро), Десподов, Каранга

Локомотив Пд: Пиргов, Крумов, Виданов, Котев (74 - Тунчев), Везалов, Траянов, Пауло Серджио (62 - Йевтовски), Дани Кики (65 - Камбуров), Марчев, Умарбаев, Бакалов

Стадион: "Българска армия"
Съдия: Ивайло Стоянов

<iframe width="560" height="315" src="https://www.vbox7.com/emb/external.php?vid=db5c3f46d5" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>