ЦСКА постигна изключително престижна победа с 2:1 над руския колос Зенит Санкт Петербург в контролна среща, която се игра на австрийска земя.

Руснаците първи откриха резултата след попадение на Панюков в 16-ата минута, но това не пречупи момчетата на Стамен Белчев, които стигнаха до пълен обрат.

В самия край на полувремето Каранга изравни, а в 64-ата минута Меркадо направи обрата в полза на "армейците" пълен. 

Този мач бе дебютен за треньора на питерци Роберто Манчини, който в крайна сметка няма да запомни с нищо добро срещата си с "червените". 


Срещата започна като цяло равностойно, а освен това се забеляза през първите минути, че българският тим има сериозна фенска подкрепа. 

В 5-ата минутa Каранга излезе на добра позиция, след като преодоля стража на Зенит, но ъгълът бе прекалено малък и в крайна сметка той не успя да реализира.

През следващите минути руснаците оказаха леко надмощие на опонента си и това даде резултат, след като в 16-ата минута стигнаха до попадение чрез Панюков.

След отразен удар на Китанов топката попадна в него и в крайна сметка той прониза противниковия страж.

Пет минути след това Каранга успя да реализира, но реферът отсъди доста спорна засада и в крайна сметка попадението бе отменено. 

Все пак обаче ЦСКА изравни в самия край на полувремето. Енрике даде началото на бърза атака и намери Десподов, който центрира перфектно в наказателното поле за Каранга, който порази вратата на Зенит. 

Минути след подновяването на играта авторът на изравнителния гол можеше да направи обрата пълен, но ударът му от няколко метра мина на сантиметри край страничната греда.

Все пак обаче в 64-ата минута Меркадо направи обрата в мача пълен, след като навлезе в наказателното поле и матира противниковия вратар.

Натискът на ЦСКА се засили и пред Кубемба и Ангелов се откриха две последователни възможности, но не се стигна до попадение. 

До самия край нямаше повече голове. 

ЦСКА-СОФИЯ - ЗЕНИТ 2:1

0:1 Андрей Панюков 16
1:1 Фернандо Каранга 45
2:1 Кевин Меркадо 63

ЦСКА-София: Георги Китанов, Антон Недялков, Божидар Чорбаджийски, Николай Бодуров, Станислав Манолев, Давид Симао, Кристиян Малинов, Кевин Меркадо, Рафаел Роберто Енрике, Кирил Десподов, Фернандо Каранга 

Резерви: Слави Петров, Борис Груев, Стойчо Атанасов, Валентин Антов, Александър Дюлгеров, Александър Георгиев, Милчо Ангелов, Никола Колев, Кевин Кубемба, Густаво Кулма

Зенит: Лодигин, Анюков, Новоселцев, Хави Гарсия, Кришито, Ернани, Маурисио, Панюков, Шатов, Молло, Кокорин