ЦСКА е в напреднали преговори с двама играчи, след което селекцията ще спре. Това е заради изваждането на отбора от Лига Европа. В момента ръководството на тима смятало, че има достатъчно сили да се бори за титлата с Лудогорец. Наложително обаче било привличането на поне един централен защитник, защото има сериозен интерес към Божидар Чорбаджийски и може да се стигне до трансфер.

Пламен Гълъбов продължава лечението си и едва ли ще бъде готов за началото на сезона. Оферти има за Кирил Десподов и Кристиан Малинов, засега обаче те не удовлетворяват нито ЦСКА, нито играчите.

В същото време според отлично информиран източник от УЕФА са признали пред КАС, че решението за изваждането на „червените" от Лига Европа е еднолично от главния секретар Теодорос Теодоридис, което е в нарушение на всички правила на евроцентралата. В момента се подготвят новите документи по делото, което продължава в арбитражния съд за спорта.

То вероятно ще бъде гледано от трима арбитри, защото е прекалено тежко за един. Всяка от страните избира по един, след което двамата се споразумяват за председател на състава. Ако няма подобно съглашение, то той се назначава от председателя на КАС като неутрална страна. Вероятно делото ще приключи най-рано през декември.