Треньорът на ЦСКА Стамен Белчев остана разочарован от загубата с 0:1 в дербито с шампиона Лудогорец на „Българска армия”, дошла след груба грешка на вратаря Георги Китанов.

„За съжаление загубихме, видяхте гола, който ни вкараха след груба грешка на нашия вратар Мисля, че и с 10 човека отборът ни стоя по-добре, но за съжаление не се получи и разочаровахме хората, които дойдоха”, въздъхна Белчев след мача пред „Диема спорт”.

Той видя част от причината за загубата и в контузията на опорния халф Рубен Пинто на загрявката преди мача.

„Преди мача Рубен Пинто получи контузията и малко ни наруши ритъма на игра. Търсим още ритъма на игра и се надявам в най-скоро време да бъдем по-креативни и по-добри”.

Белчев посочи още, че за да бие най-сетне Лудогорец след 17 неуспешни опити, ЦСКА се нуждае от самочувствие, търпение и скорост.

„Липсва ни трайното владение на топката, търпението и самочувствието над играем футбол. И скоростта ни липсваше. Днес не се получи играта нито на Меркадо, нито на Кирил Десподов. Тази критика за съблекалнята ще я оставя. Надявам се скоро да си подобрим играта и да сме по-полезни за ЦСКА. Не искам да говоря празни приказки за претенции, не искам да коментирам. Рубен Пинто обърна глезена и не можа да продължи. Липсва увереност и това, че не можем трайно да владеем топката. Надявам се в най-скоро да покажем по-добро лице. Сега колко време ще ни трябва... надявам се да е в следващия мач още. Трябва ние да си подобрим играта, това е истината. Надявам се да се получат нещата в Пловдив (срещу Ботев)”.