Треньор номер 1 на България за XX век Димитър Пенев говори пред CSKA.BG преди мача на "червените" с Лудогорец, който е утре от 21:00 часа на "Армията".

Според него ЦСКА-София е показал добра игра в първия мач за сезона, но и грешки не са липсвали. Стратега смята, че има за какво футболистите на треньора Стамен Белчев да си връщат на Лудогорец по отношение на резултатите.

За него мачът не е най-важният, но е важно "армейците" да победят, за да покажат колко са израснали за една година. Димитър Пенев коментира и отпадането на Левски от Лига Европа.

"След всеки мач прогнозите и мнението на специалистите, треньори, се променя, и то бързо, в движение. След международните мачове вчера виждате, че картината обратно се обърна. Лудогорец е по-добрият отбор. Надеждите на Левски, видяхме за 10 минути един хаос на "Герена", който не донесе нищо за успеха. Ботев пък си върна старата слава в международните срещи с този добър мач, който направи".

"Нашият отбор стартира добре като игра, но пак стари грешки, стари позиции, които не се харесват много на феновете. Мачът с Лудогорец утре не е най-важният, но е важен по отношение на сравнението между двата отбора".

"ЦСКА трябва да покаже, че за кратък период израсна. Трябва по-малко грешки, повече желание. Много е важно как ще им отнемаме топката, как ще атакуваме. Нашите футболисти понякога се увличат", сподели Пенев.