ЦСКА-София продължи наказателната си акция в Първа лига с впечатляваща победа 3:0 срещу Верея на стадион "Българска армия". Два гола на Густаво Кулма преди почивката и един на Фернандо Каранга донесоха шести пореден успех за "червените" в първенството.

Разликата в класите на двата отбора бе очевидна в полза на домакините. Видя се, че "армейците" не са загубили добрата инерция по време на паузата за националите и доминираха през целия мач, докато старозагорци не създадоха едно чисто положение за гол.

За ЦСКА-София Кирил Десподов, който получи шанс като титуляр за сметка на Станислав Манолев, направи сериозни пропуски през първата част.

В последните минути дебют на "Армията" направиха двете нови попълнения - халфът Раул Лое и защитникът Александър Барт. С победата ЦСКА-София дръпна на върха в класирането с четири точки преди изиграването на останалите двубои от кръга.


Както в доста мачове от началото на сезона, ЦСКА-София разчиташе на силен домакински натиск в търсене на ранен гол, който да улесни задачата пред отбора. С висока преса и бързо темпо "червените" овладяха контрола на мача и още с първата си по-опасната атака успяха да открият резултата.

Избита топка дойде на пътя Кулма малко зад дузпата, колумбиецът стреля фронтално и след рикошет в крака на Усман Балд опъна мрежата. Малко след това "армейците" можеха да нанесат много бърз втори удар по съперника.

Десподов получи добра топка на границата на наказателното поле, но се засуети и с последвалия диагонален шут прати топката над вратата. Едва в средата на полувремето Верея се помъчи да задържи по-трайно топката в половината на съперника, но така и не стигна до реална голова ситуация.

ЦСКА-София продължи да е по-опасният отбор на терена и да търси втори гол, с който на практика да си опече мача. В 29-ата минута след нелепа грешка на Здравко Илиев от Верея, Кирил Десподов бе изведен отдясно по диагонала сам срещу Аргилашки. Младият нападател на "червените" елегантно прехвърли вратаря на старозагорци, но топка прелетя покрай дясната греда.

В 37-ата минута старозагорци рухнаха за втори път под натиска на ЦСКА-София. Силна контра на домакините изведе Кулма в наказателното поле, колумбиецът първо опита пас за Каранга, но топката остана в него и последва безпощаден шут в горния десен ъгъл на Аргилашки - 2:0. При този резултат и пълно превзходство за ЦСКА-София приключи първото полувреме на "Армията".

След почивката домакините не изпуснаха нито за миг мача от контрол. В началните минути на втората част защитникът на "червените" Александър Дюлгеров без малко да изригне с гол шедьовър. Бранителят направи задна ножица в наказателното поле, но топката кацна върху горната греда.

След час игра Верея направи рехав опит за натиск, който не доведе до никаква сериозна опасност за домакините и вратаря Черниаускас. Малко след това на терена се развихри голмайсторът на ЦСКА-София Фернандо Каранга.

В 66-ата минута остро центриране отдясно бе засечено от Каранга с коляно, но топката се удари в напречната греда. Нападателят продължи сам атаката, но при втория опит не уцели вратата. При следващата атака обаче нямаше прошка.

Тиаго за пореден път центрира отлично на втора греда, където Каранга отблизо заби топката в мрежата и уби всякаква интрига на "Армията". Това бе осми гол за нападателя в осем мача от началото на първенството. До края ЦСКА-София доигра мача без напрежение и запази мрежата си суха.

ЦСКА-София - Верея 3:0

1:0 Кулма 7
2:0 Кулма 37
3:0 Каранга 67

ЦСКА-София: Черниаускас, Дюлгеров, Чорбаджийски, Бодуров (85 - Барт), Недялков, Рубен Пинто, Малинов (77 - Лое), Десподов (63 - Енрике), Тиаго, Кулма, Каранга

Верея: Аргилашки, Илиев, Енчев, Селим Бен, Слаев, Балд, Витанов (78 - Панов), Нургалиев (55 - Домовчийски), Фенуш, Йорданов (64 - Елиаш), Андонов

Стадион: "Българска армия", София
Съдия: Драгомир Драганов

<iframe width="560" height="315" src="https://www.vbox7.com/emb/external.php?vid=aee2c42e39" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>