ЦСКА-София започна ударно в турнира за Купата на България с безпроблемна победа 4:1 при гостуването си на втородивизионния Несебър в мач от 1/16-финалите. В герой за "червените" се превърна централният нападател Кевин Кубемба, който наниза хеттрик и класира тима за следващата фаза.

Досега конгоанецът седеше в сянката на голмайстора Фернандо Каранга, но днес срещу Несебър получи шанс и се възползва по най-добрия начин. Още до почивката Кубемба предреши двубоя с две попадения след голови пасове на Кевин Меркадо и Александър Георгиев.

След почивката таранът с №21 оформи своя хеттрик с много красив пробив и двойно подаване с Меркадо. В края един гол добави Кирил Десподов, а Николай Бодуров си вкара автогол, за да оформи резултата 1:4.

Несебър имаш две добри ситуации за гол след колебливи намеси на вратаря на ЦСКА-София Георги Китанов. При втората секунди след почивката се наложи Кристиян Малинов да чисти токата пред голлинията и опази вратата.

Това е осма поредна победа за "армейците", с която продължават на осминафиналите за купата, които по програма са насрочени за 24-26 октомври.


Фаворитът ЦСКА-София не показа колебание и доминираше над съперника въпреки много промени в състава на Стамен Белчев. "Червените" започнаха силно, предимно с атаки през левия фланг с Кевин Меркадо.

В 12-ата минута Несебър показа зъби, след като Иван Колев стреля отблизо, но вратарят на "червените" Китанов изби топката под гредата в корнер.

В 15-ата "армейците" вече разпечатаха противниковата врата. Много активният Меркадо за пореден път се стрелна отляво и пусна остър успореден пас пред вратата, където Кевин Кубемба засече топката в мрежата за 0:1.

Доминацията на ЦСКА-София продължи и след час игра командата на Стамен Белчев вкара втори гол, с който на практика си опече мача.

Този път грешка на защитника на Несебър Николай Костов позволи на Александър Георгиев да нахлуе отляво и да намери Кубемба, който от няколко метра за втори път порази вратата на домакините.

До края на полувремето ЦСКА-София имаше още шансове, за да направи резултата класически. Рафаел Енрике се измъкна от отбраната на Несебър, но не успя да прехвърли вратаря Бояджиев.

В добавеното време Кевин Меркандо излезе очи в очи с вратаря Бояджиев, но се размина с топката и след това стражът на Несебър я улови. Така двата отбора се прибраха в съблекалнята при резултата 0:2.

Второто полувреме можеше да започне изненадващо с гол за Несебър. След центриране от корнер вратарят на ЦСКА-София Китанов увисна и Иван Колев отблизо стреля с глава, но на самата голлиния Малинов изби топката и опази вратата на "червените" суха.

Тимът на Стамен Белчев взе мерки и трайно пое инициативата, за да довърши окончателно съперника за час игра. В 60-ата минута Кевин Кубемба оформи своя хеттрик, след страхотна атака и двойно подаване с Меркадо.  

Малко след това ЦСКА-София отново допусна напрежение пред своята врата след корнер. Колебливият Китанов не се намеси добре и подари топката на противников играч, но след това се поправи и парира удара му.

В самия край на мача падна още голове. В 89-ата Александър Георгиев изведе от дълбочина резервата Десподов, който литна вратаря Бояджиев и от малък ъгъл намери мрежата.

При ответната атака след центриране от фаул защитникът на ЦСКА-София Николай Бодуров заби неспасяемо с глава топката в собствената си врата. Така след убедителната победа на "Армията" ще чакат жребия за осминафиналите и името на следващия си съперник в турнира.

Несебър - ЦСКА-София 1:4

0:1 Кубемба 15
0:2 Кубемба 30
0:3 Кубемба 60
0:4 Десподов 89
1:4 Бодуров 90+1-автогол

Несебър: Бояджиев, Пюскюлю, Молдованов, Костов, Баев, Бастунов, Димов (61 - Пехливанов), Вълчев (69 - Ангелов), Манев, Зиксянг, Колев (66 - Коларов)

ЦСКА-София: Китанов, Атанасов, Барт, Чорбаджийски (75 - Бодуров), Георгиев, Малинов (67 - Пинто), Лое, Меркадо (62 - Десподов), Енрике, Кубемба, М. Ангелов

Градски стадион "Несебър"
Съдия: Станислав Ставров

<iframe width="560" height="315" src="https://www.vbox7.com/emb/external.php?vid=3f3aab16ac" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

<iframe width="560" height="315" src="https://www.vbox7.com/emb/external.php?vid=ebf542a017" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

<iframe width="560" height="315" src="https://www.vbox7.com/emb/external.php?vid=483edc82c3" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>