ЦСКА разнебити с 3:0 Дунав Русе и продължи наказателната си серия в Първа лига. Армейците вече имат осем поредни победи в битката за шампионската титла с Лудогорец и Левски.

"Червените" са еднолични лидери в класирането с 25 точки, с четири пред разградчани и с цели осем пред "сините". Двата отбора обаче имат мач по-малко от ЦСКА.

Головете в мача за домакините забиха Фернандо Каранга (56), Николай Бодуров (69) и Тиаго (73).

Трябва да се отбележи и поредната реферска тесла спрямо армейците, след като в 32-ата минута на срещата не бе дадена очевадна и кристална дузпа за ЦСКА, а вместо това бе отсъден несъществуващ корнер, което предизвика смях дори в щаба на гостите.

От своя страна играчите на Дунав тотално разочароваха и с нищо не показаха, че заслужават нещо от тази среща. Така ЦСКА смачка и русенци по пътя си към поредната шампионска титла. 


цска-софия 3-0 дунав by bukakkeland123

ЦСКА започна мощно мача и още в началото смачка клетите си гости, които не знаеха къде се намират. В третата минута червените можеха да вкарат, след като Станислав Манолев намери Меркадо, който стреля с глава, но Олексей Ларин изчисти пред голлинията.

Малко по-късно ЦСКА създаде нов страхотен шанс, но този път последователно Каранга и Пинто изпуснаха. Страхотно начало за армейците, които обаче пропуснаха възможностите си.

Едва в 25-ата минута гостите погледнаха далеч от центъра на терена и стигнаха до положение, но Будинов се засуети и изпусна. Това даде криле на Дунав, като русенци стигнаха до нов шанс, но отново Будинов не успя да преодолее Черниаускас, като стреля до гредата.

Три минути по-късно съдиите удариха свирепа тесла на ЦСКА, като не свириха очевадна дузпа в полза на армейците. Будинов събори брутално Каранга в пеналта, но съдията Петър Доровски вместо дузпа свири несъществуващ корнер в полза на червените, което предизвика смях дори в щаба на гостите.

До края на полувремето армейците разнебитиха гостите, но отново не успяха да вкарат, като се отчетоха с греда на Меркадо от фаул.

Втората част започна с нов натиск на ЦСКА и попадението не закъсня. В 53-ата минута бе отменен гол на Каранга, но три минути по-късно Фернандо се възползва от едно центриране в пеналта и с глава вкара за 1:0.

Последва пропуск на Станислав Манолев, който прати топката до гредата. Така се стигна до 69-ата минута, когато вратарят на гостите Конов сгреши детински, като изпусна топката, която попадна на главата на Николай Бодуров и той без проблеми направи 2:0.

Четири минути по-късно стана 3:0, след като Тиаго едва не скъса мрежата със свирепа тупалка от фаул. До края срещата се доиграваше, ЦСКА изцяло контролираше мача и заслужено си взе нова победа в битката за титлата.

ЦСКА - Дунав 3:0

Голмайстори: 

1:0 Фернандо Каранга (56)
2:0 Николай Бодуров (69)
3:0 Тиаго (73)

ЦСКА: 30. Черниаускас, 3. Недялков, 4. Чорбаджийски, 5. Бодуров, 6. Рубен Пинто, 7. Меркадо, 9. Каранга, 11. Манолев, 15. Малинов, 20. Тиаго, 23. Дюлгеров

ДУНАВ: 86. Антонов, 4. Патев, 5. Марем, 21. Ларин, 22. Милчев, 11. Димов, 14. Васев, 94. Ненов, 7. Карагерен, 10. Шопов, 9. Будинов