ЦСКА подготвя покана към световен колос за юбилея си през май, когато клубът ще отпразнува 70-годишнината от основаването си, пише „Тема спорт“.

Според известния журналист Владимир Памуков става въпрос за Барселона, но още не е ясно в каква формация биха могли да дойдат каталунците, като всичко зависи от редица фактори, които на този етап е трудно да се предвидят.

След шоумача на легенди на Барселона срещу приятели на Христо Стоичков в Стара Загора Памуков обяви, че Барса може да дойде за юбилея на ЦСКА догодина. Има обаче още два варианта за съперник в готвения спектакъл.

Единият е Ливърпул, клуб, срещу който армейците изковаха част от славната си история на международната сцена, детронирайки го от европейския връх след епични четвъртфинални битки през 1982 година.

Има и още една опция за велик клуб, също тясно свързана с историята на ЦСКА. Решението ще бъде взето в началото на 2018 година, а идеята е мачът да се проведе в края на месец май.

Както е известно, Барселона е отборът, който ЦСКА изигра последния от трите си полуфинала в евротурнирите. През пролетта на 1989 година червените загубиха и двата двубоя с каталунците – 2:4 на „Ноу Камп“ и 1:2 в реванша на „Васил Левски“.

Тогава в състава на каталунците личаха имената на Субисарета, Алойзио, Серна, Амор, Бакеро, Гари Линекер, Еусебио Саркистан, Алесанко, Салинас, Бегиристайн… Христо Стоичков пък вкара и трите гола за ЦСКА в мрежата на каталунския гранд, като попадението, с което откри резултата на „Hoy Камп“, бе истински шедьовър – страхотен прехвърлящ удар от 30 метра над излезлия напред Андони Субисарета.

Не е изключено, ако Барса гостува в София за юбилея на ЦСКА, у нас да пристигне голяма част от състава на каталунците, играл в полуфиналите за КНК през 1989 година.

Едно обаче е сигурно – на „Армията“ готвят грандиозни тържества за юбилея си, планирани са редица инициативи, в които ще се включат десетки популярни личности.

Големият български актьор Стефан Данаилов ще вземе активно участие в празненствата по случай 70-ата годишнина на ЦСКА. В четвъртък Пламен Марков подари на Ламбо фланелка на любимия му отбор с №9.