"Предстои ни един от най-хубавите мачове", това каза старши треньорът на Пирин Милен Радуканов преди неделното гостуване на неговия отбор на ЦСКА. 

"Винаги го казвам това - срещу Левски, ЦСКА, Лудогорец, Ботев Пловдив, водещите отбори, е моментът, когато можеш да излезеш да играеш за удоволствие, добави той. Затова той съветва футболистите си да играят с усмивки, заредени положително, да се надиграват и да покажат какво могат. "Така че, надявам се в неделя да покажем едно добро лице и да се опитаме да се противопоставим на един от водещите отбори в момента в България", каза Радуканов. Според него ще е трудно, защото ЦСКА е несъмнен фаворит. "Отборът е в страхотна форма, вкарва много голове всеки мач, играят добър футбол, агресивни са, организирани, вижда се развитието на отбора миналата година и тази, вървят във възходяща линия, коментира старши треньорът на Пирин. Ако продължават по този начин, ще достигнат дотам, където винаги е било мястото на ЦСКА - евротурнирите", каза специалистът.

Александър Башлиев, който имаше проблеми с контузия, тренира и ще бъде в групата на Пирин за неделния двубой на "Българска армия", но ще се прецени в последния момент дали ще играе, съобщи пиринският наставник. От състава ще отсъства Хендерсън, но се връщат наказаните. В групата ще бъдат и юношите, които показват добро лице - нещо, което радва Радуканов. Той е сигурен, че каквото зависи от футболистите, те ще го направят, като се надява и на обективно съдийство, да се свири по правилата, за да може по-добрият отбор да спечели.

Отборът на Пирин тренира днес, ще направи също утре тренировка, преди замине за София. Сутринта в неделя преди мача е предвидена тонизираща тренировка. Фенклубът на Пирин организира безплатна екскурзия за мача в София, информираха от благоевградския клуб. Колите ще тръгнат в неделя от 17:30 часа от паркинга при хотел "Ален мак".