Юношите на ЦСКА, родени през 2004 година, победиха Левски с 3:0 на "Герена", а малко по-късно същото сториха и червените от набор 2001/02 в мач от VII кръг на Зоналната група. Така в един ден армейците се изгавриха два пъти със "сините".

Юношите 2004, водени от Атанас Борносузов, видимо бяха по-добрият отбор в мача и заслужено спечелиха двубоя, като и трите попадения в дербито паднаха през първото полувреме.

Головете бяха дело на Валентин Ситнилски (14), Георги Чорбаджийски (16) и Павел Жабов малко преди почивката. Червените са лидери в шампионата с 21 точки след 7 победи в 7 мача, в които вкараха 81 гола и не допуснаха нито един.

Червените от набор 2001/02 откриха резултата след 17 минути игра, когато Асен Дончев се разписа след изстрел от дъгата на наказателното поле. Три по-късно момчетата на Сашо Борисов удвоиха преднината си след гол на Христо Панчев.

В последните минути на първото полувреме играч на сините беше изгонен за нарушение срещу Асен Дончев. През втората част армейците оформиха класиката, след като в 59-та минута точен беше Митко Митков.

ЦСКА е лидер в първенството с 19 точки след 6 победи и 1 равенство. В следващия кръг тимът ни гостува на Барокко. Двубоят е насрочен за 22 октомври (неделя) от 11:30 часа.