ЦСКА направи грандиозна издънка в битката за шампионската титла, след като извъртя равенство 0:0 срещу Пирин на стадион "Българска армия".

Това е второ поредно равенство за червените, които вече изостават на три точки от Лудогорец и първото място.

Все пак ЦСКА е с три точки пред Левски, но след седмица предстои "Вечно дерби", след което армейците може да паднат и до трета позиция. От своя страна Пирин е на десето място с 12 точки.

Най-интересното от тази среща бе това, че домакините стартираха с осем чужденци, между които бяха Раул Лое и Рафаел Енрике. 

Трябва да се отбележи и феноменалната игра на Благой Макенджиев. Вратарят на Пирин направи уникален мач и е с основна заслуга за равенството на отбора си.

Като цяло двубоят премина под непрестанни атаки към вратата на гостите, но ударите на "червените" бяха или твърде неточни, или твърде слаби за Макенджиев.

"Червените" пропуснаха възможността да се доближат на точка зад лидера Лудогорец преди дербито с Левски идната събота. Последният мач, в които играчите на Стамен Белчев не вкараха гол бе именно срещу разградчани (0:1) през юли. 

Създадохме доста положения, но днес не беше нашия ден, обяви треньорът на ЦСКА Стамен Белчев след изненадващата издънка срещу Пирин на "Армията".
 
"Не ни достигна единствено да вкараме гол. Всичко друго го имаше. За съжаление липсата на концентрация ни лиши от още две точки. Не смятам, че сме зависими от Каранга. Ако е така, ще е лошо. Днес не само той, всички нямаха ден", заяви Стамен Белчев след мача.
 
"Накрая се получи леко изнервяне, защото искахме на всяка цена трите точки. Не трябва да се оправдаваме. Можеше да бъдем по-добри в нападение. Нормално е от утре да започнем да мислим за Левски".

"Ще се подготвим по най-добрия начин, за да се представим както трябва. Разбира се, че имаме възможност да сложим край на тази серия без победа, това е и целта ни", завърши Белчев.

ЦСКА - ПИРИН 0:0

ЦСКА: 30. Черниаускас, 3. Недялков, 5. Бодуров, 6. Рубен Пинто, 9. Каранга, 10. Кулма, 16. Лое, 17. Енрике, 20. Тиаго, 23. Дюлгеров, 25. Барт

ПИРИН: 22. Макенджиев, 18. Попев, 3. Сандев, 14. Николов, 27. Ничев, 24. Костадинов, 99. Кирилов, 10. Суда, 30. Траянов, 15. Благов, 19. Костов