В навечерието на дербито Левски – ЦСКА, почетният президент на "армейците" Димитър Пенев сподели своите очаквания от мача пред Bulgaria ON AIR.

"И двата отбора затова са ЦСКА и Левски и амбициите им ще бъдат големи. ЦСКА в началото на първенството играе равномерно, но все още има неща, които зависят от самите футболисти. Чужденците... един влиза във форма по-рано, друг по-късно. Съставът на ЦСКА е добър, направи добри мачове", коментира Стратега от Мировяне.

Той е категоричен, че няма как играчите да бъдат врагове и настоя, че на терена има правила и спортсменство. "Имаме едни посоки в кварталите. Виждали сме се, черпили сме се", каза с усмивка треньор №1 за XX век в България.

Димитър Пенев взе отношение и по случващото се в Лудогорец, като подчерта наличието на равностойни футболисти и добри условия в отбора от Разград. "Дай Боже да имаме 5-6 такива отбора, за да имаме добро национално представяне и да участваме в европейски и световни финали", отбеляза Пената.

Той пожела успех на всички, които се кандидатират за президент на БФС. Пенев се обяви за "по-добри правила, за да искаме да бъдем сериозно в Европа".