Левски и ЦСКА завършиха наравно 2:2 в дербито от 13 кръг на Първа лига. Двубоят се игра пред повече от 25 000 зрители на Националния стадион „Васил Левски“.

„Можехме да играем много по-добре, за съжаление не се получи играта, която бяхме замислили. Стратегията, която бяхме тренирали през седмицата, не сработи. С оглед на показаното резултатът е реален“, каза Стамен Белчев веднага след края на двубоя.

„Не ми хареса владението на топката. На моменти се подведохме по играта на Левски с изритани топки, което не е нашият стил на игра. Стояхме далеч от тях и не успяхме да им противодействаме. Знаехме и работихме за тяхната силна игра при статичните положения. На за съжаление се стигна до груба индивидуална грешка, след която ни отбелязаха гола. Указанията на полувремето бяха да излезем още по-напред, да не приемаме играта в нашето поле. Искахме да пресираме, но не се получи.“, допълни още специалистът.

На въпрос, голяма ли ще бъде разликата от Лудогорец, ако тимът спечели и се отдалечи на върха с 5 точки, Белчев каза: „И голяма, и малка. Истината е, че ние трябва да подобрим играта си.“