Още по темата

 

ЦСКА е на 32-ро място по точни удари в Европа, сочи статистика на швейцарската лаборатория по футбол.  „Червените" делят това място със сръбския гранд Цървена звезда и руския Спартак Москва. 

Изследването е за точните удари по време на мач, а според него „армейците" целят по 6.2 пъти вратата на съперника.  Момчетата на Стамен Белчев постигат това с 16.2 удари средно на мач, което прави 38% успеваемост. 

Отделно от това трябва да уточним, че „червените" са отбелязали общо 30 попадения в 12-те срещи от началото на сезона. Цифрите показват, че те са уцелили 75  пъти вратата на съперника, което означава, че ЦСКА се нуждае от 2.5 удари на мач, за да вкара гол, пише „Меридиан мач”.  Левски е 94-ти в европейската класация по най-много точни удари в мач. 

„Сините" целят средно по 5.3 пъти вратата на съперника от 12.8 удари по време на мача. Прави впечатление, че момчетата на Делио Роси по-рядко целят рамката, но го правят от по-малко опити. 

Това пък от своя страна ги прави по-прецизни с 41 процента успеваемост при опитите да се уцели вратата. Цифрите сочат, че Левски е бил 64 шута в очертанията на вратата на съперника, за да вкара 16-те си гола от началото на сезона. 

Тоест - „сините" се нуждаят от 4 точни удара, за да отбележат гол и отстъпват по този показател на ЦСКА. Иначе италианският Наполи е номер 1 в класацията за най-много точни удари на мач. Те стрелят точно 8.9 пъти в рамката на вратата. Втори са Аякс с 8.5, а трети Манчестър Сити с 8. 

Най-прецизни при стрелбата са испанските Валенсия и Барселона, които имат съответно 52% и 51% точни удара от всичките си опити да поразят вратата на съперника.