Бившият футболист и за кратко време директор в Левски Христо Йовов вече чувства глад за работа във футбола и се надява, че скоро ще има ново предизвикателство пред себе си. Той призна, че е имал разговори със спортния директор на сините Даниел Боримиров, но в крайна сметка нищо не се е случило.

"Имаше някакви разговори между мене и Даниел Боримиров преди известно време, но нищо не се получи от цялата история. Може би факторите са били различни, а и не смятам, че трябва да го коментираме за каква позиция е била поканата, заяви Йовов в актуално студио Дерби, където гостува днес. Той беше попитан и дали му е било предложено мястото на Кирил Вангелов, за да се занимава със скаутстване на играчи в България и в чужбина.

Според Йовов, Лудогорец е поне една крачка пред Левски и ЦСКА-София, защото "те доста добре са си наредили пъзела, просто добавят малки частици, докато ЦСКА-София и Левски и всяка година наново започват да редят своя пъзел, знаем как е трудно от начало. Това смятам, че е главния проблем. Тука трябва да се обърне внимание, докато Лудогорец вече гледат 2-3 години напред".

Ще говоря за Левски, защото това е отборът, който ми е на сърцето. Не само цели линии трябва са се подменят, а и вземаме известен играч, който някога е бил добър, но се оказва, че след 5-6 месеца го освобождаваме". На въпрос дали би работил някога в Лудогорец, той отговори: Те ми се разсърдиха преди една година, когато казах, че не могат да се мерят с Пари Сен Жермен. Но не бих работил единствено в ЦСКА. За мене ЦСКА-София е ЦСКА, а другото и то е ЦСКА, така че се отнася и за двата клуба".

Накрая Йовов взе отношение и по проблемите на детско-юношеския футбол, като заяви, че е и пряк участник в този процес, тъй като и двете му деца тренират футбол. "Тук най-големият проблем са родителите и тяхната болна амбиция децата им да станат страхотни футболисти, които печелят големи пари. Съветът ми към родителите е да се успокоят и да помагат децата им да се развиват като личности. Много деца тренират, но само десетки ще станат професионалисти. Нека родителите да създават хора, а ако децата им имат качества, то тези качества няма да останат скрити. След като са записали детето да тренира в определен клуб при определен треньор, би трябвало да имат доверие на този клуб и на този треньор, завърши Йовов.