Ръководството на ЦСКА е започнало разговори с мениджъра на крилото Кевин Меркадо относно бъдещето на играча на "Българска армия". Както е известно, еквадорецът е при "червените" под наем от Гранада, като контрактът за преотстъпване изтича в края на 2017 година. Желанието на ЦСКА е да откупи правата на Меркадо, който донесе победата над Лудогорец в изминалия кръг, като вкара за 2:1 с удар от 20 метра, точно до дясната греда на вратаря Браун.

"Червените" вече са излезли с оферта за задържането на бързака в състава си. Предложението включва определена сума за Гранада, срещу която правата на крилото да бъдат придобити от ЦСКА, а също така на испанския клуб е предложен процент от следващ трансфер на Меркадо. Засега не е обсъждан вариант за ново преотстъпване и за пролетта, а разговорите са само на тема откупуване.

Коментирана е опцията за български паспорт на играча. Желанието на еквадореца е да продължи кариерата си на "Армията", като той обяви това наскоро в интервю за "Тема Спорт". Сериозен интерес към южноамериканеца има клуб от родината му. Става въпрос за местния гранд ЛДУ Кито, където той е играл преди 4 години. Състезателят е следен и от американския Далас.