Два клуба от английската Висша лига проявяват много сериозен интерес към голямата звезда на ЦСКА Фернандо Каранга. Това твърди едно от най-авторитетните португалски издания A Bola.

Става въпрос за Уест Бромич и последния в класирането Кристъл Палас. Бразилският нападател прикова интереса към себе си със страхотното представяне в Първа лига. До момента той има 13 гола в 15 мача, което впечатли емисарите на редица европейски клубове.

Вчера се появиха информации, че Бенфика също проявява сериозен интерес към Каранга и даже е готов да плати 7 милиона евро, за да го купи. Той играе на "Българска армия" от миналата зима, когато ЦСКА го привлече от бразилския Боа Ешпорте. С "червения" екип нападателят има 20 гола в 27 мача.

От началото на сезона Кристъл Палас изпитва сериозна голова немощ и има отбелязани едва 4 попадения в 11 мача. Водещият голмайстор е Улфред Заха с 2 точни изстрела, а Кристиан Бентеке още не се е разписвал. Белгиецът попадна в полезрението на Челси за януари и не е изключено Каранга да се окаже негов заместник.

Уест Бромич пък заема 16-то място, само на точка от зоната на изпадащите. В отбора има едва двама чисти нападатели – Джей Родригес и Жозе Рондон, което е насочило клуба към Каранга.