Голмайсторът на ЦСКА Фернандо Каранга е възхитен от интереса на Бенфика към него. Това заяви агентът на бразилския стрелец на "червените" Андерсон Насрала.

Преди два дни се появиха информации, че португалският гранд е готов да брои 7 милиона евро за правата на кариоката, а медиите в Англия вчера написаха, че Уест Бромич и Кристъл Палас също следят изявите на нападателя.

"За Фернандо наистина получавам много запитвания в последно време от клубове в Европа и Азия. Във връзка с Бенфика обаче искам да уточня, че не е имало официален контакт. Когато Каранга чу за Бенфика, той беше възхитен. От гледна точка, че това е един от европейските грандове, няма как да е по-различно. Но в момента няма нищо официално по темата", коментира Насрала.

От ЦСКА вчера излязоха с официално съобщение относно задаващата се сага. В него от клуба също заявиха, че няма нищо официално и с тези информации се цели главата на нападателя да бъде размътена.

През този сезон Каранга има 13 гола в 15 мача за "червените" в Първа лига, а общият му показател на "Българска армия" е 20 попадения в 27 срещи. Бразилецът ще пропусне домакинството на Ботев Пловдив на 18 ноември заради червения картон, който получи при победата с 2:1 над Лудогорец в Разград.