ЦСКА трябва да продаде голмайстора си Фернандо Каранга, след като играе в европейските клубни турнири. Това заяви анализаторът на Gol.bg Георги Илиев-Майкъла.

Интересът към бразилския стрелец е огромен, като изявите му се следят от Бенфика и английските Уест Бромич и Кристъл Палас. Миналата седмица даже се появиха информации, че португалският гранд е готов да плати 7 милиона евро за 26-годишният нападател, който от началото на сезона има 13 гола в 15 срещи в Първа лига.

"Да стои в ЦСКА, тук си му е добре, ще печели титли и ще играе в Европа", заяви Майкъла пред нашата медия. "Той и Станислав Манолев са ни най-добрите футболисти, те правят разлика. Не вярвам Каранга да бъде продаден за такава сума с попадения само в нашето първенство. Първо да играе за нас международни мачове, да се докаже там и след това някой може да плати 4 млн. евро, за да го купи", добави Майкъла.

Все още не е ясно дали през следващия сезон ЦСКА ще може да играе в европейските клубни турнири. Припомняме, че през лятото "червените" бяха изхвърли от Лига Европа в последния момент, след като УЕФА не им даде лиценз, а заведеното срещу в Международния арбитражен съд също не даде желания резултат.