Лявото крило на ЦСКА-София Кевин Mepкадо вече се е споразумял с ръководството на клуба за новия си договор. Според информация на „Тема Спорт“ еквадорецът ще подпише за три години.

Той ще стане собственост на “червените”, които ще трябва да платят трансферна сума на Гранада, а испанците ще получат и процент от бъдеща продажба на Меркадо. 

Лявото крило е под наем в ЦСКА-София до края на годината, но в близките няколко дни се очаква от „Армията“ да обявят ангажирането за постоянно на южноамериканеца.

22-годишният Меркадо също така ще се сдобие и с български паспорт в скоро време. Много е вероятно още до края на годината Кевин да получи гражданство. Това ще освободи още една квота извън ЕС в ЦСКА-София. В момента са заети и трите максимално допустими – от Меркадо, Кулма и Енрике. 

Бразилецът Каранга пък вече получи български паспорт, като това се случи преди малко повече от месец. Меркадо пристигна в Борисовата градина в началото на 2017-а, като е записал 25 мача и 2 гола в Първа лига – донесе успеха над Лудогорец (2:1) в предишния кръг.