Шефът на съдиите Петър Петров се извини на ЦСКА след скандалния мач с Ботев Пловдив, завършил 1:1 на "Българска армия".

"Червените" официално поискаха оставката му заради отсъжданията на главния реферя Волен Чинков, който даде много спорна дузпа за гостите. В средата на първото полувреме след съприкосновение между Николай Бодуров и Фернандо Виана, арбитърът посочи бялата точка, а сега Петров определи голмайстора на "канарчетата" за "изкусен симулант".

"Ние се отлепихме от дъното. Тръгваме нагоре. През 2015-а нашите съдии нямаха никакви назначения в групова фаза, да не говорим за световни квалификации. Тази година имаме сериозен прогрес и подобрение. Във вътрешния шампионат има какво да работим и в посока да не предрешим крайния изход. Да, всички казват, че сме хора и грешим, но не е добре".

"Не само съдиите имат безсънни нощи, но и председателят има такива. Извинявам се на ЦСКА за грешката със симулацията. Изкусен симулант се оказа играчът на Ботев. Но при първото гледане никой не видя, че има симулация. Би било нагло, ако видите този съдия да ръководи някой от следващите мачове. Всеки, който повлияе на даден мач, ще седне на резервната скамейка".

"Бъдещето са видеоповторенията. Същата вечер, когато съдията Чинков допусна тази грешка, топ реферът на Европа свири Майнц – Кьолн, в Бундеслигата и допусна същата грешка. Видя видеоповторение и след срещата се извини на Кьолн. Оборудването обаче струва 2,5 млн. евро", заяви Петров.