Последната пречка пред организирането на конкурс за дългосрочно отдаване под наем на базите, ползвани някога от спортните клубове на ЦСКА, отпадна. Новосъздаденото държавно дружество "Сердика спортни имоти" ЕАД най-сетне получи съдебна регистрация и първата му задача ще бъде да насрочи дългоочаквания търг за ст. "Българска армия" и тренировъчния комплекс в Панчарево.

Освен двата терена, към които апетити имат двата клуба, претендиращи за наследници на фалиралия футболен гранд - ЦСКА-София и ЦСКА 1948, в капитала на "Сердика спортни имоти" влизат още пет имота в София, включващи десетки сгради и обекти с най-различно предназначение. Апортирани са всички емблематични за ЦСКА места, сред които волейболната зала "Васил Симов", плувният комплекс "Червено знаме", игрищата в местността Къро, тенис кортове в "Борисовата градина".

Всички те заедно са оценени на малко над 73,2 млн. лв., разпределени в 73 217 089 броя акции с номинална стойност 1 лв, показва справка в търговския регистър. Общият размер е определен на база по-високата от две оценки на всеки имот - данъчна и пазарна, извършена от независим оценител, пише "Сега". Едноличен собственик на капитала е държавата в лицето на Министерството на младежта и спорта.

В съвета на директорите на "Сердика спортни имоти" влизат трима души - Людмил Въчков Лазаров, Мариана Цветкова Петрова и Александра Емилова Левянска, като за единствен представляващ е посочена Мариана Петрова. Дружеството бе създадено по предложение на спортния министър Красен Кралев с правителствено решение от 13 септември.