Битката Владимир Кличко - Кубрат Пулев официално е отложена. Световният шампион поиска отлагане на мача си за световната титла с Кобрата, което бе съобщено първо от "Билд", а след това бе официално потвърдено от организаторите на събитието.

Украинският световен шампион, който се готви за мача с българския претендент Кубрат Пулев в тренировъчен лагер в Австрия, има мускулно разтежение.

Мачът Владимир Кличко - Кубрат Пулев най-вероятно ще бъде отложен за края на октомври. Първоначално срещата бе насрочена за 6 септември в Хамбург.

Германската промотърска компания "Зауерланд", за която се състезава българският професионален боксьор в тежка категория Кубрат Пулев, също потвърди, че мачът за световните титли между Владимир Кличко и Кобрата е отложен поради контузия на световния шампион.

От "Зауерланд" написаха в официалния си профил в социалната мрежа "Туитър" следното съобщение:

"Кличко е контузен. Пулев ще трябва да почака за своя мач за световните титли, по всяка вероятност в края на октомври".

Както е известно, Кубрат Пулев е официален претендент на Международната Боксова Федерация (IBF) и с предстоящия двубой бившият европейски шампион при аматьорите поема към най-голямото предизвикателство в кариерата си до този момент.

33-годишният българин има 20 победи в 20 мача като професионалист, 11 от които с нокаут.

Съперникът му, 38-годишният украинец Владимир Кличко, е губил само три пъти в 65 мача, като последно това се случва през 2004 г.