Стюърт Бингъм успя да постигне огромен успех, след като триумфура на силния снукър турнир "Шанхай Мастърс", който се проведе на тероторията, на едноименния китайски град.

Той надви на финала северноирландеца Марк Алън след 10:3 фрейма, като в този финален сблъсък нямаше абсолютно никаква интрига и англичанинът показа великолепна игра, за да спечели и трофея.

Това е втори спечелен ранкинг турнир за Бингъм, който през 2011 година триумфира в Австралия и именно тогава взе първата си титла от подобно ниво турнири.

Мачът започна по уникално добър начин за Бингъм и той спечели първите четири фрейма в него, за да дръпне сериозно в резултата срещу неговия опонент.

Първият започна с халф-сенчъри брейк от 99 точки, след което последва голямо надлъгване, малки серии, и 67:52 точки за англичанина във втория фрейм.

Третият фрейм бе решен отново след голямо надлъгване и малки брейкове, докато в четвъртия Бингъм стартира с халф-сенчъри брейк от 68 точки, след което направи грешка. Неговият противник обаче не се възползва от шанса си и Бингъм го довърши при новия си ред.

Алън обаче изригна с халф-сенчъри брейк от 97 точки и намали фреймовете на 1:4, след което взе още един фрейм, този път след голямо надлъгване и 69-61 в своя полза.

След голяма битка на масата и 64-28 Бингъм увеличи аванса си на 5:2 при фреймовете, но след халф-сенчъри брейк от 69 точки Алън намали изоставането си на 3:5.

До края обаче той не взе фрейм и оставащите пет фрейма бяха на сметката на Бингъм.

В първите четири двамата се надлъгваха сериозно на масата и нямаше големи брейкове, докато в последния фрейм от мача Бингъм стигна до халф-сенчъри брейк от 81 точки.