Световният шампион в професионалния бокс Владимир Кличко ще защитава титлите си срещу непобедения до момента претендент от САЩ Брайънт Дженингс. Мачът ще се състои на 25-и април тази година в Ню Йорк.

38-годишният украинец, който притежава световните титли в четири версии (IBF, IBO, WBA и WBO), ще се опита да защити поясите си в легендарната зала Медисън Скуеър Гардън в своя първи бой на американска земя от седем години насам.

"Уважавам достатъчно Брайънт Дженингс и неговата игра на ринга, заяви Кличко в свое изявление днес. Той се движи много добре и има сериозни качества. Знам още от сега, че ще бъде тежък бой, но аз специално съм щастлив, че отново ще се боксирам в Ню Йорк", заяви Кличко.

До момента по-малкият от двамата братя Кличко има 63 победи и 3 загуби. Последният му бой беше през ноември миналата година, когато победи Кубрат Пулев (България). 30-годишният претендент Дженингс има 19 победи в 19 мача, 10 от които са с нокаут.

"Гладен съм за успехи и съм също толкова амбициран да върна световната титла при най-тежките отново в Америка. Знам как да победя Кличко и аз ще го покажа това на целия свят през април", заяви Дженингс.

Последното поражение на Владимир Кличко е от 2004-а година - срещу Ламон Брюстър.