Бостън записа пета поредна победа в първенството на НХЛ, след като се наложи с 2:0 над Питсбърг като гост. Финландският вратар на гостите Туука Раск спаси 30 удара, но Пингвините бяха без звездите си Сидни Кросби, който се контузи на загрявката, и Евгений Малкин, който излезе в началото на срещата.

Милан Лучич откри резултата в първата третина, а Здено Хара добави нов гол на празна врата в края на мача. Малкин пък напусна леда в 1:29 минута на мача след сблъсък с крилото на гостите Крис Кели, прибра се в съблекалнята и повече не се върна на леда.

Треньорът Майк Джонсън след края на срещата обясни, че Кросби е получил разтежение, но не влезе в специфика за руския му партньор в атаката. Брюинс постигна 7-а победа в последните си 8 мача, заема 4-о място в Атлантическата дивизия с 82 точки. Питсбърг има 88 точки и е трети в дивизия Метрополитен.

Чикаго разгроми с 6:2 като гост Сан Хосе с първите два гола от януари насам на Патрик Шарп. Дънкан Кийт също се разписа след дълга суша, а Брандън Саад направи 3:2 в началото на третия период, което прекърши Акулите.

Другите голове за Блекхоукс бяха на сметката на Брайън Бикъл и Мариан Хоса. Чикаго има 88 точки на 3-а позиция в Централната дивизия. Филаделфия разгроми Детройт със 7:2 като Брайдън Шен се отличи с два гола.

Уейн Саймъндс, Никлас Гросман, Пиер-Едуар Беламар, Мат Рийд и Зак Риналдо също бяха точни, като победата прекъсна серия от 4 поредни поражения за Летящите. Въпреки победата те обаче остават на 5-о място в дивизия Метрополитен със 72 точки, на цели 10 от 4-ия Вашингтон.

Монреал надви Айлендърс с 3:1 в Юниондейл с решителни попадения на Томаш Плеканец и Макс Пасиорети в рамките на 2:15 минути във втората третина. Кари Прайс спаси 35 удара на вратата на Канейдиънс, които с 93 точки са начело в Атлантическата дивизия.

Всъщност вратарят можеше и да запише суха мрежа, но Джош Бейли върна едно попадение за домакините 2:18 минути преди края на мача. На празна врата датчанинът Ларс Елер оформи успеха на Монреал.