Спешъл Олимпикс България изрази по-рано днес благодарност към журналистите от Gol.bg за подкрепата им към каузата за достъп до спорт. 

Журналистите подписаха Декларацията за достъп до спорт изразявайки своята воля да бъдат среда, която подкрепя атлетите с интелектуални затруднения като дават гласност на техните постижения и ги подпомагат да споделят своите способности и успехи със своите семейства, близки и с местните общности.

Журналистите от Gol.bg подписаха декарацията Достъп до спорт в българските медии непосредствено преди стартирането на Регионалните спортни празници. Тази година деца със и без интелектуални затруднения от 32 общини ще участват в турнири по футбол и народна топка и ще съпреживеят срещата и удоволствието от играта .

"Вярвам че всички хора имат право на достъп до спорт, на възможност за изява и за положителна нагласа в обществото към техните усилия и успехи", заяви Георги Пешев, главен редактор на сайта.

Регионалните спортни празници "ДА ИГРАЕМ ЗАЕДНО" се подкрепят от Българския футболен съюз в рамките на програмата на УЕФА "GRASSROOTS", 32 български общини, фондация "ПроСпорт" и от над 150 доброволци от 32 български града.

Календар на игрите