Олимпийският шампион по плуване Майкъл Фелпс направи победно завръщане в басейна, след като спечели старта на 100 метра бътерфлей в Меса (щата Аризона).

Още по темата

 

Това беше негово първо състезание след шестмесечното лишаване от състезателни права заради шофиране в нетрезво състояние.

Фелпс, който вероятно ще се опита да се върне в топформа за Олимпийските игри в Рио де Жанейро догодина, даде най-бързото време в сериите от 52.92 секунди, а спечели финала с 52.38.

На 2-о място завърши големият му съперник Райън Лохте, който даде време 53.11. 18-кратният олимпийски златен медалист заяви след края на състезанието, че е щастлив от победата и се чувства добре да се състезава отново, но е наясно, че му е необходимо време, за да бъде отново в топ 10.

"Като се има предвид, че това е първото ми състезание от доста време, чувствам се добре. Но вероятно няколко неща трябва да подобря. Гледам напред към следващите ми състезания".

"Например трябва да бъда по-сигурен на стените и да не се хлъзгам при обръщанията и работя за докосване на стената с две ръце максимално правилно", обясни още Фелпс.

Първото официално състезание на 29-годишната легенда ще бъде през август на състезанията Пан Пасифик.

На турнира в Меса (Аризона) той също така ще участва днес на 100 метра гръб и на 400 метра свободен стил, а утре на 200 метра съчетано и на 100 метра свободен стил.