Националният ансамбъл на България за жени спечели два златни и един сребърен медал на турнира от Световната купа по художествена гимнастика в Ташкент (Узбекистан).

Възпитаничките на Ина Ананиева в състав Ренета Камберова, Цветелина Стоянова, Цветелина Найденова, Михаела Маевска-Величкова и Християна Тодорова завоюваха злато в многобоя и на финала на два обръча/три чифта бухалки и станаха втори на финала на пет ленти.

За съчетанието си с обръчи и бухалки световните шампионки от Измир'2014 получиха оценка от 18.000 точки. На второ място е Испания със 17.700 точки, а на трето - Беларус със 17.600 точки.

На пет ленти българките бяха оценени със 17.350 точки. Шампион в този финал е Израел със 17.450 точки, а на трето място се класира Беларус със 17.250 точки.

Представянето на България е изключително в конкуренцията на всички най-добри ансамбли, с изключение на този на Русия, който не участва в Ташкент.

Супервайзер на турнира е трикратната световна шампионка и член на Техническия комитет на ФИГ Мария Гигова. В надпреварата при жените Невяна Владинова и Мария Матева също се представиха отлично.

Владинова е осма в многобоя, а Матева - девета. Матева завърши на престижното четвърто място на финала на обръч с оценка 17.850 точки.

Владинова се класира пета във финала на бухалки с оценка 17.450 точки и шеста на топка със 17.350 точки. Рускинята Маргарита Мамун взе всички златни отличия на финалите..