Нападателят на Пари Сен Жермен Златан Ибрахимович е възнамерявал да нокаутира треньора на Байерн Пеп Гуардиола по време на единствения им съвместен сезон в Барселона. Това разкри президентът в оставка на Барселона Хосеп Мария Бартомеу, който преразказва думи на агента на Ибрахимович - Мино Райола.

"Познавам агента Мино Райола много добре, защото с него сме водили преговори преди години. С него се разбрахме за Златан Ибрахимович през 2010 година", каза Бартомеу.

"Имал съм много срещи с Мино. По време на една от тях той ми каза, че Ибра възнамерява да удари Пеп Гуардиола в някой от близките дни. Мино е много приятелски настроен и приятен човек, но някой трябва да следи кесията му. Той изкарва прехраната си абсурдно добре. Той е специалист в това играчите често да сменят клубовете си."

"Ако спечеля изборите, в Барселона ще пристигне нов, много класен полузащитник. Не мога да разкрия името му в момента", завърши своето изказване Бартомеу, без да уточнява дали става дума за Пол Погба.

Както е известно, Златан Ибрахимович напусна Барселона през 2010 година, след като изкара само един сезон на стадион "Ноу Камп".  В своята автобиография "Аз съм Златан" той разкрива пикантни подробности за отношенията си с Гуардиола.