Бившият световен шампион по бокс в тежка категория Лари Холмс иска да се бие с Владимир Кличко, съобщава Boxing News Online.

"Аз съм на 65 години и си давам сметка, когато говоря, че мога да се бия с него за титлата, категоричен е американецът. - Кличко не представлява заплаха за мен. Само ми дайте 6 месеца за да вляза във форма".

Холмс подчертава, че в периода в който той е бил активен боксьор нито Кличко, нито друг от съвременните боксьори не би оцелял на ринга, но им пожела успех в спорта.

Пред 80-ете години на 20-и век Холмс бе спечелил шампионски пояси в тежка категория във версиите Световен боксов съвет (WBC) и Международна боксова федерация (IBF). През 1982 г авторитетното The Ring му присъди наградата "Боксьор на годината".

От март 1973 г до юли 2002 г Холмс е изиграл 75 мача, в които има 69 победи, (44 с нокаут), в това число и над Мохамед Али, и е загубил 6 мача.

В момента 39-годишният Владимир Кличко е действащия световен шампион в тежка категория във версиите (WBA, WBO, IBF, IBO).