Жриците на любовта в Рио ще “свещенодействат” само на строго определените места по време на олимпиадата догодина. Проститутките ще бъдат изтласкани от всички райони, където могат да имат директен контакт със състезанията.

Ще бъде “пречистен” любимият им район около старото пристанище, тъй като това е “вратата” към всички морски дисциплини. От няколко години публичните домове наоколо целенасочено се преместват на други места, тъй като местните власти искат да представят на света тази част на града като приветлив жилищен квартал.

В същото време проституцията в страната е законна и представителките на най-древната професия очакват “златна жътва” по време на игрите. Те ще вдигнат стандартната тарифа, която обикновено е 18-20 долара за 30-минутен сеанс.

Кметът на мегаполиса Едуардо Паес гарантира, че всички 27 олимпийски обекта ще бъдат готови навреме. За спортистите и туристите се откриват 150 км бързи ленти за придвижване в натоварения трафик, строи се нова бърза връзка между летището и жп гарата. Както и по време на световното по футбол през миналото лято ще бъдат мобилизирани допълнително полицаи и военни с цел овладяване на престъпността по време на игрите.

“Нашата олимпиада ще бъде по-скромна във всяко отношение в сравнение с последната в Лондон”, декларира още кметът Паес. От 9-те милиарда евро разходи 7 милиарда са отделени за инфраструктурата."

“Мондиалът беше забавление, парти за населението и чужденците, а олимпиадата ще направи града ни по-добър. На световното Бразилия посрещна 700 спортисти в цялата страна, на игрите ще настаним 15 000 атлети в един град”, казва още кметът.