Нападателят на Вашингтон Алекс Овечкин вкара своите голове номер 500 и 501 в НХЛ и стана 43-ият хокеист в историята на лигата, който влиза в престижния клуб "500".

Овечкин се отчете с две попадения при победата на Вашингтон над Отава със 7:1 и получи бурни овации от трибуните, където бяха и неговите родители.

Чикаго постигна седма поредна победа след успех над Колорадо с 6:3. Патрик Кейн и Мариан Хоса вкараха по два гола и помогнаха на Блекхоукс да запише най-дългата серия от победи този сезон. Джонатан Тейвс добави гол и две асистенции за победата на Чикаго.

Сам Райнхарт вкара първия си хеттрик в НХЛ за победата на Бъфало над Унипег с 4:2. Четвъртото попадение бе дело на Ивендър Кейн, а с победата Бъфало прекъсна серия от шест поредни загуби.
Детройт победи Анахайм с 2:1 и записа пета поредна победа.

Райли Шиън се разписа 3:44 минути преди края на мача и донесе победата на "червените крила". Томаш Татар също вкара, а вратарят Петр Мразек спаси 30 удара за Детройт. Кори Пери вкара за Анахайм, но това не помогна на тима, който не записва точка едва за втори път в последните девет мача.

Отборът на Флорида продължи рекордната в клубната история победна серия, като записа 12-а поредна победа след 2:1 над Едмънтън. Флорида няма загуба от 12 декември и е лидер в Атлантическата дивизия с 56 точки. 44-годишният Яромир Ягъл и Джонатан Юбердо бяха точни през първия период за победата на Флорида.