Якуб Ворачек вкара гол 38 секунди след началото на продължението за победа на Филаделфия с 4:3 над Вашингтон в мач от редовния сезон на Националната хокейна лига на САЩ и Канада (НХЛ). Столичаните обаче запазват лидерската си позиция в Източната конференция и в лигата с актив от 74 точки, докато Чикаго е първенец на запад със 70 пункта и шест изиграни мача повече.

Ворачек вкара втория си гол в мача в продължението, с което сложи край на серията от три поредни загуби на Летящите и на двата поредни успеха на домакините от Вашингтон. Те пък загубиха за първи път у дома от 19 ноември насам, въпреки че Брейдън Холтби спаси 28 удара, Андре Бураковски вкара два гола, а Никлас Бекстрьом наниза 16-ата си шайба от началото на редовния сезон в НХЛ.

Михал Нойвирт спря 27 от 30 удара на вратата на гостите от Филаделфия, които са предпоследни в дивизията на Вашингтон.

Тампа Бей изравни Детройт на второто място в Атлантическата дивизия на НХЛ, след като победи с 1:0 Торонто в друг мач от последната вечер преди паузата за сблъсъка на звездите. Андрей Василевски спаси 30 шайби за втори шътаут в кариерата си, а Стивън Стамкос вкара 21-ия си гол за редовния сезон. Светкавиците са равни с Детройт, като двата тима изостават на пет точки от лидера Флорида. 

Шей Уебър вкара гол при числено предимство във втората третина, като тази шайба се оказа победна за Нешвил срещу Калгари. Хищниците спечелиха с минималното 2:1, което ги остави непобедени в серията от четири поредни гостувания.

Нейтън Маккинън вкара гол 9:25 минути преди финалната сирена за победа на Колорадо с 4:3 над Лос Анджелис в последния мач за вечерта в НХЛ. Лавините спечелиха за пети път в последните си шест срещи, след като Габриел Ландеског добави две шайби в мрежата на домакините от западния бряг.