Александър Овечкин стана едва третият играч в историята на Националната хокейна лига на САЩ и Канада (НХЛ) с 30 или повече гола в 11 поредни сезона, след като руснакът се разписа във вратата на Филаделфия за победа на Вашингтон с 3:2.

Другите двама с подобно постижение са Уейн Грецки и Майк Гартнър, а и голът на Овечкин в неделя вечер го доближи на две попадения от Патрик Кейн в листата на реализаторите през настоящия редовен сезон в лигата.

Овечкин се разписа след 15:56 минути игра през втората третина, когато руснакът изравни резултата след гол на Майкъл Дел Зото в първата част. Дмитрий Орлов и Мат Нисканен вкараха другите шайби за отбора на Вашингтон, който е лидер както в Столичната дивизия, така и в Източната конференция на НХЛ. Тимът на Овечкин има актив от 80 точки, докато Флорида е с 68 и е водач в Атлантическата дивизия.

Въпреки победата, Столичаните имат над какво да работят преди плейофите. Те не успяха да се разпишат на два пъти при числено предимство в неделя вечер, а серията им от пропуснати възможности в 2-минути наказания за съперника вече нарасна до 17 поредни.

Ню Йорк Айлъндърс разгроми с 8:1 Едмънтън в друг мач от вечерта. Кайл Окпосо отбеляза хеттрик, а Томас Грайс спаси 30 шайби за Айлъндърс, които се доближиха на три точки от второто място в Столичната дивизия, където в момента са Рейнджърс.

Свен Андриегето вкара единствения гол в дузпите при победа на Монреал с 2:1 над Каролина. Бен Скривънс спря всичките пет удара на съперниците, включително последния на Ерик Стаал, за да донесе победата на Канадците. Те обаче са едва пети в Атлантическата дивизия с актив от 56 точки.F,e'urk