Колин Уилсън и Пол Гъстад вкараха голове в първата третина, а Нешвил удържа аванса си до самия край на срещата с Анахайм и изхвърли Патоците от плейофите в Западната конференция на Националната хокейна лига на САЩ и Канада (НХЛ). Хищниците спечелиха седмия мач в серията с 2:1 и техният следващ съперник е Сан Хосе.

Пека Рине спаси 36 шайби на вратата на Хищниците, които губеха с 2:3 след петия мач в серията, но отстраниха победителите от Тихоокеанската дивизия с изненадваща победа в Анахайм. Това е и едва трета победа в плейофна серия в клубната история и първа от 2012 година насам, когато жертва на Хищниците отново бяха Патоците.

Отборът на Анахайм, за който се разписа Райън Кеслър, а Фредрик Андерсен спаси 18 удара, отпада за трета поредна година, след като води с 3:2 в плейофната си серия. Настроението днес в Анахайм можеше да бъде различно, но Кори Пери пропусна да се разпише на почти празна врата късно в третата част и остана без гол в цялата серия.

Ню Йорк Айлъндърс поведе срещу Тампа Бей в серията от втория рунд на плейофите в Източната конференция, след като спечели с 5:3 като гост първия двубой между двата тима. Шейн Принс вкара два от трите гола за Островитяните в последната третина, а Джон Таварес завърши срещата с едно попадение и една асистенция.